AK Parti Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, "İnşallah memleketimiz bir daha şehit cenazesi görmeyecek."

24.03.2013 12:04

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, "İnşallah memleketimiz bir daha şehit cenazesi görmeyecek. Biz bu memlekette huzur ve barış istiyoruz" dedi.

Adana'nın Kozan ilçesinde AK Parti 23. İlçe Danışma Meclis Toplantısı Belediye Sinema Salonunda Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın ve Av. Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zafer Kara ve Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın katılımı ile yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, siyaseti ilkeli, prensipli ve projeli bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Asla belden aşağı siyaset yapmıyoruz. Geçtiğimiz günlerde CHP ilçe başkanı Yusuf Karavelioğlu yerel bir gazetede kendi şahsıma ve belediye başkanımıza hitap ederken biraz sizde şeref olsa diye bir cümle ile konuşmalarını sürdürmüş. Biz diyoruz ki sen kimsin? Bizim şeref ve gururumuzu sorgulamaya ne hakkın var? Senin partin 1991 yılında terör örgütü üyeleri ile kucaklaşmış hatta onları meclise sokmuş bir partidir. Hatta ülke bütünlülüğünü bozmaktan hüküm yemiş bir partinin mensubusun sen. Bizim vatanseverliğimizi, milliyetçiliğimizi sorgulamak senin haddin değil" dedi.

Üye kaydının Kozan'da yüzde 25'in üzerine çıkması gerektiğini kaydeden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zafer Kara, "Partimiz on yılı aşkın bir süredir tek başına iktidarda bulunuyor. Adana'da yapılan anketlerde Kozan hep ön sırada çıkıyor. Elbette Kozan Belediyemizi önümüzdeki seçimde yine kazanacağımızdan eminiz ancak biz yine de çalışmalarımıza devam edelim" diye konuştu.

2004 yılından bugüne yapılan hizmetleri anlatan bir sunum yapan Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan da,

"Geçtiğimiz günlerde bir açıklamamda "İt ürür kervan yürür" demiştim. Ancak bu sözlerimi sarf ederken Kentsel Dönüşüm noktasında bir takım provokasyonlara ve dolduruşlara gelen asil vatandaşlarımızı bu sözlerimin dışında tutuyorum. Çünkü onlar demokratik haklarını arıyorlar. Elbette mahkemeye dahi gidecekler ancak kentsel dönüşüm tamamlandığında en çok onlar memnun olacaklar. Fakat bazı fitne çevrelerde provokasyonlarını sürdürüyor. Elbette meyveli ağacı taşlarlar" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise "Sizler bu topraklarda doğmuş büyümüş bir belediye başkanına sahip olduğunuz için şanslısınız. Çünkü insanlar doğup büyüdükleri topraklarda yaşayan insanlara en iyi şekilde hizmet etmek ister. Son zamanlarda bölge tarihine daha farklı bakıyoruz. Türkiye'nin eskisinden daha güçlü bir devlet haline geldiğini kaydeden Küçükaydın, "3 yıl önce Mavi Marmara Gemisine saldırarak 9 vatandaşımızı şehit eden İsrail devleti Sayın Başbakanımızı arayarak özür dilediler ve gerekli tazminatı ödeyeceklerini söylediler. Bu da demek oluyor ki ülkemiz artık daha da güçlü" şeklinde konuştu.

Terörün ülkemizde bir sektör haline geldiğini ve bundan da bir takım çıkar kesimlerin yararlandığını belirten Küçükaydın, "Ben Diyarbakır'da 26 ay görev yaptım ve o bölge halkının sorunlarını da çok iyi biliyorum. Şu ana kadar doğu bölgemizde 7-8 bini asker ve polis olmak üzere toplam 40 bin vatandaşımızı terör belasına şehit verdik. Bizler artık bu terör bitsin diyoruz. Çocuklarımız daha rahat askerliklerini yapsınlar. Bugünde bu konu ile ilgili olarak yeni bir süreç başlattık. İnşallah memleketimiz bir daha şehit cenazesi görmeyecek. Biz bu memlekette huzur ve barış istiyoruz" dedi.

Bazı valilerin il özel idarelerinin kaldırılmasından rahatsız olduklarını belirten AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın; "Artık köylerimiz de ilçelerimize ve ilçelerimiz de büyük şehirlerimize oy kullanacaklar. Tabi büyük şehirlerde köylere ve ilçelerine hizmet verecek. Ancak seçime kadar köylerimizin hizmetleri yine il özel idareleri tarafından karşılanacak. Bu süreç içerisinde il özel idarelerimizin köylü vatandaşlarımıza hizmeti oldukça önemli. Eğer onlar küçük bir yanlış yaparlarsa bu yanlış bize yüklenebilir. Ancak son zamanlarda bazı valilerimiz sanki yetkileri ellerinden alınıyormuş gibi yeni hizmet sisteminden rahatsız oluyorlar" şeklinde konuştu.

Milletvekili Küçükaydın konuşmalarının sonunda hükümetin ülke genelinde ve Kozan'da gerçekleştirmiş olduğu hizmetlere değindi.

Türkiye'ye ve Kozan'a yapılan tüm hizmetlerin altında AK Parti Hükümeti'nin imzasının olduğunu kaydeden AK Parti Adana Milletvekili Av. Mehmet Şükrü Erdinç, "Bizler ülkemize gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetleri kesinlikle şahsi hizmetler olarak algılamıyoruz. Bunlar tamamen hükümetimizin halkına göstermiş olduğu ilgidir. Kozan'da da belediyemiz ile ilçe teşkilatımızın birlikte hareket etmeleri ilçemiz halkına hizmet noktasında güzel bir durum teşkil ediyor" dedi.

Türkiye'nin hala 1980 anayasası ile yönetildiğini kaydeden Erdinç, şunları kaydetti:

"Artık halkımız için yeni bir sivil anayasası istiyor. Şuan da milli birlik ve kardeşlik sürecini yaşıyoruz. Bizler bütün halkımıza eşit ve ilkeli bir şekilde davranıyor ve hizmet götürüyoruz. Çünkü bu millet Çanakkale'de düşmana karşı Türk'ü ile Kürd'ü ile mücadele vererek bu ülkeyi kurtarmıştır. Şimdi ne oldu da bu milletin arası otuz yıldır açık. Birileri bu açıklıktan faydalanmak istiyor ancak biz buna fırsat vermeyeceğiz. İnşallah otuz yıldır bu ülkenin başına bela olan terör belasını ortadan kaldıracağız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement