AK Parti'li Pekgüzel: "Deprem Değil, Bina Öldürür" - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Pekgüzel: "Deprem Değil, Bina Öldürür"

AK Parti\'li Pekgüzel: "Deprem Değil, Bina Öldürür"

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, sağlam yapılaşmaya dikkat çekerek “Deprem öldürmez, bina öldürür” dedi.

09.03.2014 14:53

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, sağlam yapılaşmaya dikkat çekerek "Deprem öldürmez, bina öldürür" dedi.

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Deprem Haftası nedeniyle İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Mutlu Bilgin'i ziyaret etti.

Yalçın Pekgüzel; Deprem Haftası'nın ülkemizde toplumun deprem konusunda bilinçlenmesini ve gerekli eğitimi alıp,depreme duyarlı ve hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla kutlandığını belirterek "Ülkemiz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de oluşacak depremlerle can ve mal kaybına uğrayacağımız bir gerçektir" dedi.

Geçmişte yaşadığımız can ve mal kayıplarından ders almamız ve sağlam yapılaşmaya önem vermemiz gerektiğini belirten AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel; "İlköğretimden başlamak suretiyle yarınlarımız olan çocuklarımıza, gençlerimize kısacası tüm vatandaşlarımıza deprem konusunda eğitim verilmesi ve eğitimlerin uygulamalı olarak desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu duygu ve düşünceler ile vatandaşlarımızın depremlerden ve her türlü felaketten uzak, barış içinde mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ederim" dedi.

Türkiye'nin dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birisi üzerinde bulunduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Adın Şubesi Başkanı Mutlu Bilgin d; "Ülke topraklarımızın yüzde 92'si, nüfusun ise yüzde 98'i deprem tehdidi altındadır. Bu denli yüksek deprem riskine rağmen, ülkemizdeki deprem bilinci yeterince gelişmemiştir. Oda olarak bunun bilincini toplumda oluşturmak için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Pekgüzel: 'Deprem Değil, Bina Öldürür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement