AK Parti Samsun Milletvekili Bakır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır Açıklaması

"Samsun'daki tarım arazileri 100 yıl sonra da belki bin yıl sonra bile mutlaka bugünkü önemini koruyacak"

18.08.2014 14:53

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Samsun'daki tarım arazileri 100 yıl sonra da belki bin yıl sonra bile mutlaka bugünkü önemini koruyacak" dedi.

Bakır, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleriyle toplantı yaptı.

Burada konuşan Bakır, Samsun'un tarım yönünden mutlaka ön planda çalışmaların yapılması gereken bir il olduğunu söyledi.

Samsun'un Türkiye'nin en büyük iki ovasına sahip olduğunu hatırlatan Bakır, "Başka illerde 1 dekar, 3 dekar önemli bir tarım varlığı gibi gözükürken, bizde binlerle ifade edilen tarım arazilerine ulaşıyor. Öyle bir arazi büyüklüğü var ki yılda en az 2 ürün verebilecek tarım arazisine sahibiz" dedi.

Bilimsel gerçeklerin ışığında tarım yapılırsa, hem bulunduğu lokasyondaki vatandaşların refah düzeyini ve sosyal düzeylerini yükselteceğini hem de ülkenin gelir düzeyini yukarıya çekeceğini anlatan Bakır, şöyle devam etti:

"Onun için Samsun'da tarımsız bir istikbali düşünmek ancak dünyanın iklim açısından yaşanamaz duruma gelmesi karşısındadır. Yoksa Samsun'daki tarım arazileri 100 yıl sonra da belki bin yıl sonra bile mutlaka bugünkü önemini koruyacak. Dünya nüfusu artıyor ama topraklarımız artmıyor, mevcut kaynaklarımız da artmıyor, o zaman bu kaynakların en verimli şekilde kullanılması çok önemli. Tarımla ilgilenen kesim, dünyadaki insanların yaşaması için önemli bir görev üstlenmekte. Bu kişiler, ülkenin savunmasını yapan kişiler kadar önemli görevi üstlenmiş olacak."

Tarımsal sanayinin geliştirilmesi için ziraat odaları, üniversite, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Bakır, şunları kaydetti:

"Zaten bu kuruluşlar üzerine düşen görevi gerektiği gibi yapıyor ancak çok eksiklerimiz var. Tarım yapan üreticilerimizin büyük bir bölümü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün görevlilerinin verdiği eğitimleri kullanmakta biraz zayıf kalıyorlar. Çünkü tarım alanında bilimsel olarak yardım almaları gerekiyor. Hazır ellerinde ücretsiz eğitim veren görevliler olmasına rağmen bundan yararlanmıyorlar. Zamanla bu görevlilerden üreticilerimizin bilimsel olarak eğitim almasının artacağını düşünüyorum." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Samsun Milletvekili Bakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement