Ak Partili Kaya: "Bornova'nın Çehresini Değiştireceğiz" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Kaya: "Bornova'nın Çehresini Değiştireceğiz"

Ak Partili Kaya: "Bornova\'nın Çehresini Değiştireceğiz"

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ı ziyaret etti.

25.03.2014 10:32

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette belediye-üniversite işbirliğinin önemine değinen Kaya, CHP'li belediyelerin üniversiteden gelen desteği tam anlamıyla hayata geçiremediğini söyledi. Kaya, "Biz projelerimizi akademisyenlerle istişare ederek yapacağız" dedi.

Belediye meclis üye adaylarıyla birlikte Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Kaya, Yılmaz'a projeleri ile ilgili bilgi verdi. CHP'li belediyenin Ege Üniversitesi gibi bir ilim irfan merkezinden yeteri kadar yararlanamadığına değinen Kaya, "Malesef mevcut belediye üniversitemizden gelen projeleri uygulamaya geçiremedi" dedi.

AR-GE BİRİMİ ÇALIŞACAK

"Eğer Bornovalı bizi belediye başkanı seçerse..." diye söze başlayan Kaya, "Belediyede kuracağımız ar-ge birimi üniversite hocalarımızdan tam destek alacak. Hocalarımızla istişare halinde olacağız. Projelerimizi oluştururken değerli akademisyenlerimizin katkısını arayacağız. Sorunlara bilimsel çözümler üreteceğiz. Bu da ancak üniversitelerle, ilim-irfan yuvalarıyla olur. Çözüm bekleyen sorunları üniversitelerimizle işbirliği içinde çözeceğiz. Biz bilimin emrinde oluruz. Özellikle ilçede ihmal edilen bölgelerimize akademisyenlerimizden oluşan bir komisyon kurarak çözüm odaklı projeler uygulayacağız" diye konuştu.

İSİMLERİ SOKAKLARA VERİLECEK

Kaya, hayata gözlerini yuman akademisyenlerin isimlerini Bornova'da bazı sokaklara vermeyi planladıklarını söyledi. Uygulama için üniversitelerin de rızasını arayacaklarını söyleyen Kaya ayrıca, "Üniversite camiasının kreş ve lojman sorunlarını da biliyoruz, çözeceğiz" ifadeleriyle konuyu takip ettiklerini belirtti.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise Bornova'nın çözüm bekleyen pek çok sorunu bulunduğunun altını çizerek, bu sorunların çözümüne üniversite olarak katkı koymaya hazır olduklarını belirtti. Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur'un da katıldığı ziyarette, Rektör Yılmaz, İlhan Kaya'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Kaya: 'Bornova'nın Çehresini Değiştireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement