AK Partili Küçükaydın Şiir Kitabını Anlattı - Son Dakika
Yerel

AK Partili Küçükaydın Şiir Kitabını Anlattı

AK Partili Küçükaydın Şiir Kitabını Anlattı

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'yi ziyaret etti.

26.03.2013 10:10  Güncelleme: 10:45

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'yi ziyaret ederek, 'Göç Yolu Konakları' adlı şiir kitabını hediye etti.

Milletvekili Küçükaydın, Başkan Zenbilci'yi ziyaret ederek yeni şiir kitabı hakkında bilgiler verdi. Kitabında yer alan şiirlerin önemli bir kısmının Yörük göçünü konu aldığını anlatan Küçükaydın, 'Muhtar Mehmet' başlıklı şiirinde, 28 Şubat döneminde kaymakam adayları hakkında yapılan güvenlik soruşturmalarının neticelerinin ve fişlemelerini konu aldığını belirtti. Küçükaydın, "Şiirlerim arasında gençliğim, çocukluk yıllarım ve kaymakamlık mesleğimi icra etmemi konu alıyor. Ayrıca yaz sıcağında Adana'da siyaset yapmanın zorluğunu, 2010 referandumunda ve 2011 genel seçimlerinde sıcak iklimde yaşadığım sıkıntıları da şiirlerimde yer verdim. Burada kendi hayatımda ve bölge insanının nezdinde lı Anadolu'nun çilekeş insanını acı ve tatlı hayatını konu alıyorum. Bu eserden gelecek nesiller ve bugünkü toplumuzun çıkaracağı önemli dersler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Milletvekili Küçükaydın'ın şiir kitabında yörenin önemli yaşam biçimi olan Yörük hayatını konu almasının çok önemli olduğunu söyledi. Zenbilci, Yeni neslin, geçmişte bir iki göbek önce yaşayan halkın nasıl bir hayat sürdüğünü en azından tanıması için bu kitabın ışık tutacağını kaydetti.

Küçükaydın, ziyaretin sonunda 'Göç Yolu Konakları' adli şiir kitabını, Başkan Zenbilci'ye hediye etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Partili Küçükaydın Şiir Kitabını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement