Akyed'de Proje Sevinci - Son Dakika
Yerel

Akyed'de Proje Sevinci

Akyed\'de Proje Sevinci

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED), Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında "Bir Kapı Araladık" adlı projesiyle dört mesleki dalda oluşturulan atölyeleri törenle açtı.

07.02.2012 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED), Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında "Bir Kapı Araladık" adlı projesiyle dört mesleki dalda oluşturulan atölyeleri törenle açtı.

Akkapı Mahallesi'ndeki dernek merkezindeki açılış töreninde konuşan AKYED Başkanı Haşim Turaçtemur, projenin kabul edilmesinden önce derneğin zor şartlarda bir dizi mesleki ve eğitim alanlarında kurslar, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlediğini, projeyle birlikte eğitim kapasitelerini geliştirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında yöre insanına mesleki eğitim, üretim, kültür ve sosyal destek oluşturulacağını vurgulayan Turaçtemur, aşçılık, bilgisayar destekli muhasebe, hazır giyim ve kuaförlük alanlarında 60 kursiyerin eğitim alacağını belirtti. Kursiyerlerin günlük 10 TL'nin yanı sıra eğitim sonunda alacakları sertifikalar ile istihdama hazır birer birey olacaklarını dile getiren Turaçtemur, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise Valilik ve Kalkınma Bakanlığı ile ortak yürütülen SODES projelerinde kadınların coşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2008 yılında göç veren illerde gerçekleştirilen projelerin göç veren Adana ve Mersin'de pilot olarak uygulamaya başlandığını dile getiren Deniz, "Adana'daki çalışmalar Bakanlıktan takdir görüyor. Çalışmalar bu yönde sürerse Bakanlık, göç alan diğer illerde de uygulama başlatacak. SODES, toplumun dezavantajlı kesimlerini dezavantajı olmayan kişilerle eşit seviyeye getirebilmek için hayata geçirildi ve toplumda dayanışmayı geliştirmek için uygulanmaya başlandı. Adana'ya bu kapsamda 3 milyon 900 bin lira kaynak aktarıldı. Gelecek yıl bu rakamın üst seviyelere çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Açılış törenine CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, CHP Mersin Milletvekili Dr. Aytuğ Atıcı, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Güney Yıldızı Hastanesi Başhekimi

Dr. Salim Canoğulları, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, mahalle muhtarları, mahalle halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Katılımcılar, konuşmaların ardından dört dalda oluşturulan atölyeleri gezdi ve kadınların hazırladığı yemeklerden tatma imkanı buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyed'de Proje Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement