Aliağa'da Engelliler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Engelliler Haftası Kutlandı

Aliağa\'da Engelliler Haftası Kutlandı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, İzmir’in Aliağa ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10.05.2017 16:52

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, İzmir'in Aliağa ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafından hazırlanan ve beş gün sürecek olan Engelliler Haftası, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir'in Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Program Engelsiz Kafe'de düzenlenen kahvaltı etkinliği ile devam etti. Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir hafta münasebetiyle yaptığı konuşmasında, engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu ifade ederek, "Doğuştan engeli olunabileceği gibi sonradan İş kazası trafik kazası terör savaşı, yanlış teşhis gibi durumlar sebebiyle oluşabilmektedir. Klasik bir söz olarak şunu diyebiliriz; herkes bir engelli adayıdır. Dolayısıyla engellilere acıyarak bakmak onlara bakarak duygulanmak sorunlara çözün getirmez. Engeli bireylerinde kendini ifade edebileceği alanlar vardır. Önemli olan bu alanların tespit edilip onun üzerinde çözüm üretmek olmalıdır. İlçemizde de bu sorunların çözüm noktasında Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı, siyasi parti ilçe yöneticilerin meclis üyeleri ve STK'lar birçok önlemler almıştır. Bundan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Dernek başkanın konuşmanın ardından TOKİ İlkokulu ve Petrokimya Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları folklor gösterileri ile Atatürk İlkokulun öğrencilerin işaret diliyle müzik gösterisi ve Aliağa Engelliler Derneğince oluşturulan Engelsiz Mehteran Takımı gösterisiyle program sona erdi. Program sonunda, Dernek Başkanı İbrahim Erdemir, derneğe yaptıkları katkı nedeniyle Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı temsilen Başkan Yardımcısı Memet Ali Özkurt'a plaket takdim etti.

Programa ayrıca, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, ALTO Başkanı Adnan Saka, daire amirleri, muhtarlar, dernek üyeleri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Engelliler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement