Almanya'da ırkçı saldırının meydana geldiği bölgede toplu iftar! 3 bine yakın Müslüman aynı sofrada buluştu - Son Dakika
Yerel

Almanya'da ırkçı saldırının meydana geldiği bölgede toplu iftar! 3 bine yakın Müslüman aynı sofrada buluştu

Almanya'da 3 bine yakın Müslüman toplu iftarda buluştu. Hanau'da düzenlenen terör saldırısında ölen kişiler için dualar edildi.

16.04.2023 22:51  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Şubat 2020'de Marktplatz Meydanı'nda düzenlenen toplu iftar programında unutulmayan 4'ü Türk toplam 9 kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırının meydana geldiği bölgede düzenlenen toplu iftar programı gerçekleşti. Almanya'nın Hanau kentinde düzenlenen iftar programına katılan 3 bine yakın Müslüman, hem orucunu açtı hem de hayatını kaybedenlere dua etti.

KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Yemeklerin yenmesinin ardından ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler için ve Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi için dualar edildi. Hanau İslam Cemiyeti tarafından organize edilen programda öğrenciler ve hocalar Kur'an-ı Kerim okudu. İftar programına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Daire Başkanı Adem Günaydın ve hatırı sayılır Alman yöneticiler katıldı.

KADINLARDAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzedelere destekte bulunmak isteyen kadınlar da iftar programının düzenlendiği alana yiyecek standı açtı. Evlerinde yaptıkları yemekleri burada satışa çıkaran kadınlar, elde ettikleri geliri depremzedelere göndermeyi amaçlıyor.Hanau'da 19 Şubat 2020'de ırkçı Tobias Rathjen tarafından 2 kafe ve 1 büfeye ırkçı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtoviç, Ferhat Ünvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti.

Irkçı Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesi Gabriele Rathjen'i öldürdükten sonra intihar etmişti.

Almanya\'da ırkçı saldırının meydana geldiği bölgede toplu iftar! 3 bine yakın Müslüman aynı sofrada buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'da ırkçı saldırının meydana geldiği bölgede toplu iftar! 3 bine yakın Müslüman aynı sofrada buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement