Almanya'nın Wertheim Şehri ile Yumurtalık Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Yerel

Almanya'nın Wertheim Şehri ile Yumurtalık Kardeş Şehir Oldu

Almanya\'nın Wertheim Şehri ile Yumurtalık Kardeş Şehir Oldu

Almanya'nın Wertheim şehri ile Adana'nın Yumurtalık ilçesi kardeş şehir oldu.
Kardeş şehir protokolü nedeniyle Yumurtalık'a gelen Wertheim Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Adana Havalimanında Yumurtalık Belediye Koordinatörü Ömer...

08.12.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Wertheim şehri ile Adana'nın Yumurtalık ilçesi kardeş şehir oldu.

Kardeş şehir protokolü nedeniyle Yumurtalık'a gelen Wertheim Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Adana Havalimanında Yumurtalık Belediye Koordinatörü Ömer Faruk Yıldız tarafından karşılandı. Yumurtalık Belediye Başkanlığı salonunda gerçekleşen programda ise Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen konuk Belediye Başkanı Stefan Milkulicz, Başkan Yardımcısı Bayan Lena Hildenbrand ve Sekreter Manuela Erbacher'e ilçenin tarihi ve beşeri konularda bilgiler aktardı.

Başkan Erişmen, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Almanya ve Türkiye arasında yapılan kültürel işbirliğine bu tür ziyaretlerin ivme kazandırması ve iki ülke arasında yaşanan farkındalıkların ortadan kaldırılması anlamında milletlerin birbirlerini yakından tanıması sağlanmaktadır. Gerek hükümetler, gerekse belediyeler bireylerin oluşturduğu birer çatıdır. Almanya ile NATO Paktına ortak, üyeyiz. Oralarda 50 yıldır gurbetçi kardeşlerimiz Alman ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Almanya ile uzun yıllara dayanan dostane ilişkilerimiz vardır. Yabancı konuklarımızı en iyi bir şekilde Yumurtalık'ta ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Wertheim Şehri Belediye Başkanı Stefan Mikulicz ise "Kardeş şehir olmamızın yanında en önemlisi dil öğrenmedir. Karşılıklı birbirlerimizi iyi tanıyabilmemiz ve anlayabilmemiz için dil öğreniminin yapılması lazımdır. Bizim Wertheim şehrimizde dil öğreten ortaokul düzeyinde okullar vardır. Bir proje çalışması yaparak özellikle fen Lise öğrencilerinizden her yıl birkaç kişiyi şehrimize davet ederek dil sorununu çözebiliriz" dedi.

Konuk Belediye başkanı ayrıca, ülkeler ve ilçeler arasında dostluğun arttırılması için karşılıklı ziyaretlerin yapılmasının altını çizdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'nın Wertheim Şehri ile Yumurtalık Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement