Amasya Şeker Fabrikası'nda Pancar Kotasına Dair Açıklama - Son Dakika
Yerel

Amasya Şeker Fabrikası'nda Pancar Kotasına Dair Açıklama

Amasya Şeker Fabrikası\'nda Pancar Kotasına Dair Açıklama

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, pancar kotasına dair bilgi verdi.

22.11.2013 14:53  Güncelleme: 15:43

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, çiftçilere, son üç yılın üretim ortalamalarına göre pancar kotası verilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönem pancar ekimi ve pancar fiyatlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Geçen yıl bölgede üreticilerle A tipi ve B tipi şeklinde iki ayrı sözleşme yaptıklarını hatırlatan Uysal, şartları tüm bölgeleri gezerek, karşılıklı görüşerek anlattıklarını, bölge çiftçilerinin ihtiyaçlarının tamamını karşılayamadığı için Konya ve Eskişehir'de ekim yaptırdıklarını belirtti.

"Allah'a şükürler olsun, şu ana kadar sorun yaşamadan devam ediyoruz. Bu yılki fiyat ve döküm ile pancar mahsulü hepimizin yüzünü güldürdü." diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Ancak çiftçilerimizin daha çok ilgilenmesi için geçen yıl fiyatını çok farklı uygulamıştık. Bu yıl B tipi pancar ekim sözleşmesi için 16 polar üzerinden ton başına 185 lira fiyatımızı belirledik. A tipi pancar ekim sözleşmesi için aynı uygulamamız devam edecektir. Çiftçilerimizin çok yoğun ilgisiyle karşılaşmak bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Asla bu ilgiden dolayı fiyatı aşağı çekmiş değiliz. B tipi pancar ekim sözleşmesindeki ton başına 205 lira fiyat fabrikamıza bir kuruş dahi kar ettirmeyen bir fiyattır. Tabi ki bu yılın verimi de üzerine eklenince olağanüstü bir güzellik oldu. Fabrikamıza yeni yatırımlar yapmayı planladığımız için bir miktar da olsa karlılığımız oluşmalı."

Bu konuda birçok çiftçiyle bire bir istişareler yaptıklarını ifade eden Uysal, "Yapılan görüşmeler sonucunda pancar fiyatı mı yoksa pancar tonajı mı? sorularını sorduğumuzda fiyatın değil tonajın çok olmasından yana olduklarını gördük. Bu anlamda yaptığımız çalışma sonucu son 3 yılın ekim ortalamasını çiftçimize istihkak olarak sunmayı planladık. Yani 2014 ürün ekim döneminde pancar ekimi yapacak çiftçilerimizin son üç yılın üretim ortalamalarına göre pancar kotası verilecektir. Bu anlamdaki çalışmalarımız tüm bölgelerimizdeki müdürlerimize ulaşmış olup, yarından itibaren pancar ekimi yapmak isteyen çiftçilerimizin bölge müdürlüklerimize gidip bilgi almaları yeterli olacaktır. Çiftçilerimizin bizi anlayışla karşılayacaklarını ümit eder bol bereketli hayırlı işler diler herkese saygılar sunarım." ifadelerini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Şeker Fabrikası'nda Pancar Kotasına Dair Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement