Antakya Belediye Başkanı Savaş: Fidanlarımıza Su, Toprak Ve Güneş Oluyoruz - Son Dakika
Yerel

Antakya Belediye Başkanı Savaş: Fidanlarımıza Su, Toprak Ve Güneş Oluyoruz

Antakya Belediye Başkanı Savaş: Fidanlarımıza Su, Toprak Ve Güneş Oluyoruz

"Fidanlara Su Projesi" Kapsamında İlköğretim 8. Sınıf Öğrencilerine Ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı'na Hazırlıkla İlgili Ücretsiz Kurs Düzenledi.

26.09.2011 22:59  Güncelleme: 23:00

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatına destek projeleri kapsamında faaliyetlerini sürdüren Antakya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle maddi durumu iyi olmayan, imkânsızlıklarla ve zor şartlarda eğitimini sürdüren çocuklara yönelik olarak "fidanlara su projesi" kapsamında ilköğretim 8. Sınıf öğrencilerine ücretsiz seviye belirleme sınavı'na hazırlıkla ilgili ücretsiz kurs düzenledi.

Yusuf binkaya çok amaçlı salonda düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşma yapan başkan savaş, "fidanlarımıza su, toprak ve güneş oluyoruz" dedi.

8. Sınıf SBS Kursu açılış törenine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kudret Özbakış, Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin, SGK İL Müdürü Zülfü Camkurt, Belediye Meclis Üyeleri Halil İbrahim Yelkaya, Necdet Bök, Bağrıyanık Mahalle Muhtarı Mahmut Boyacı, bazı mahalle muhtarları, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Projenin yürütücüsü ve eğitim danışmanı Mustafa Akgül, 8 ay boyunca sürecek eğitim kurslarında 120 öğrencimize eğitim verileceğini, bu eğitimlerin İngilizce, Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilgiler branşlarında uzman 8 gönüllü öğretmen tarafından verileceğini ifade etti.

Akgül, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik düzenlenecek kurslara desteklerini esirgemeyen Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin, Hatay Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulaziz Kılınç ve gönüllü öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

Bağrıyanık Mahalle Muhtarı Mahmut Boyacı ise geleceğimizin teminatı fidanlarımıza-çocuklarımıza dünyanın en önemli yatırımı olan eğitim yatırımını yapan bu çalışmada emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu belirtti.

Hatay Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulaziz Kılınç etkinlikte yaptıkları konuşmada, başta çocuklarımızın eğitim hayatı olmak üzere tüm insanlığa katkıda bulunma çaba ve gayret içerisinde olduklarını, ekonomik ve sosyal sıkıntıları olan ailelerin çocuklarının eğitim hayatına bir nebze de olsa katkıda bulunabilmenin kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim ve fırsat eşitliği adına oldukça anlamlı olan bu projeden dolayı emeği geçenleri kutladığını, projedeki büyük desteklerinden dolayı Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz'e, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'a, Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin'e, Hatay Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulaziz Kılınç'a ve gönüllü öğretmenlere sonsuz teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Açılış töreninde konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, "Yavrularımızın da adeta topraktan doğan birer bitki olduğunu düşünerek, onların toprağı, suyu ve güneşi olmak kaydıyla sağlıklı bir şekilde büyümelerine vesile olmak adına bu anlamlı projeyi uygulamaya geçirdik. Her yavrumuzun eşit şekilde eğitim alma hakkı vardır. Ancak şartlar bazen buna müsaade etmiyor.

Şehrimizde bulunan dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ücretsiz SBS kursu düzenleyerek eğitim hayatlarına pozitif yönde katkıda bulunmak istedik. Projede emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz'e, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç'a, Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin'e, Hatay Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulaziz Kılınç'a, kurs eğitim danışmanı Mustafa Akgül'e ve gönüllü öğretmenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz törende yaptığı konuşmada, "Eğitim gibi hassas bir ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasının anahtarı olan bir konuda bu tür anlamlı projelere imzalarını atan başta Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Müdürümüze, Hatay Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanına ve üyelerine, gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kursa katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Ailelerine sevgilerimi sunuyorum. Hatay olarak başta okul öncesi eğitim olmak üzere diğer eğitim alanlarında da gerçekleştirdiğimiz projeler, attığımız adımlar Türkiye 1.liği ve 2.liği gibi dereceler elde etmemizi sağlamıştır. Bu projeler bizlere güç ve moral vermektedir. Sosyal sorumluluk boyutu önemli olan bu projede oldukça anlamlıdır.

Unutmayalım ki, "Yarınlar yorgunların değil, çalışanlarındır". Proje'nin ilimiz, eğitim camiası, aileler ve öğrenciler için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, kursta eğitim görecek bir kız ve bir erkek öğrenci, Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salon'un bünyesinde bulunan ve SBS Eğitim Kurslarının düzenleneceği alanda açılış kurdalesini kesti. Daha sonra protokol üyeleri ve diğer katılımcılar kurs düzenlenecek sınıflarda incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Antakya Belediye Başkanı Savaş: Fidanlarımıza Su, Toprak Ve Güneş Oluyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement