Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SANDIKLI Devlet Hastanesi'nin ek binası törenle hizmete açıldı.

22.12.2012 10:37

Foto: Öğrencilerden ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz

===

İşini yapmayanla çalışmayız

SANDIKLI Devlet Hastanesi'nin ek binası törenle hizmete açıldı. A-B-C bloklarının açılışına Kaymakam Ali Candan, Belediye Başkanı İsmail Elibol, Afyonkarahisar Kamu Hastaneli Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenci, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr Lütfü Akgül, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Mutlu ve daire amir ve müdürleri katıldı.

Törende hastane hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Lütfi Mutlu, hastanenin 1958 yılında 800 metrekare kapalı alana sahip taş bir binayla hizmete başladığını söyledi. Ek binalarla hastanenin büyüdüğünü anlatan Dr. Mutlu, bugün 15 bin metrekare kapalı alana sahip bir hastane haline geldiklerini söyledi. Dr. Mutlu, 21 uzman doktor, 9 hekim, 3 diş hekimi, 63 hemşire, 28 ebe, 10 tıbbi sekreter, 22 sağlık yardımcısı ve 100 yardımcı hizmet personeliyle hizmet verdiklerini kaydetti.

İŞİNİ YAPMAYANI İSTEMİYORUZ

kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erenoğlu ise çok modern bir hastane binası kazandırıldığını kaydetti. Modern binalarla işin bitmediğini vurgulayan Erenoğlu, "Personelin artık buraya yakışır halde çalışması gerekir. Hastalara hitap şekli bizim için çok önemli. 70 yaşındaki bir hastayla alay eden, yol göstermek yerine dalga geçen veya internette zaman geçiren personel istemiyorum. Bunu yapacak arkadaşlara söylüyorum. İşini önemsemeyen personel şimdiden işi bıraksın" diye konuştu.

Kaymakam Candan ise "Çok modern yerler yapılabilir. Fakat zihniyet değişmeden hiçbir şey olmaz. Burada öyle görülüyor ki kurum kültürü gelişmiş. Her şeyin daha iyi, daha güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Hastane binası İlçe Müftüsü İsmet Karaslan'ın okuduğu duaların ardından hizmete açıldı. Yeni açılan binada, 4 ameliyathane, 5 yataklı yoğun bakım ünitesi, ağız ve diş sağlığı ünitesi, 11 diyaliz ünitesi, fizik tedavi merkezi, radyoloji, poliklinikler ve acil servis bulunuyor.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Yılsonu konserine yoğun ilgi

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği yılsonu konseri büyük beğini topladı. MAKÜ Konferans Salonu'ndaki konsere Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, MAKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Öktem ile çok sayıda davetli katıldı.

'Ah Bu Şarkılar' adı altında verilen konsere TRT Ankara Radyosu sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul konuk olarak katıldı.

Konserin birinci bölümünde Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri Uşşak, Hüseyni, Segah ve Kürdili Hicazkar makamlarından eserler sundu. İkinci bölümde ise TRT sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul, sanat müziğinin ölümsüz eserlerini seslendirdi. Yurdakul'a koronun yanı sıra izleyicilerde eşlik etti. Konser sonunda Yurdakul ve koro şefi Sadettin Çağlar Işık'a, Belediye Başkanı Akkaya ve Prof. Dr. Saatcı tarafından çiçek verildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Koro, Vedat Kaptan Yurdakul şarkı söylerken, Koro Şefi ve Konuk Sanatçıya çiçek takdimi,

===

Doğaseverler İpek Yolu'nda yürüdü

MANAVGAT Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) üyeleri 'Via Sebaste Yolu' olarak adlandırılan tarihi İpek Yolu'nda yürüyüş yaptı. Akseki'nden başlayan ve 7 kilometrelik parkuru tamamlayan doğaseverler, tarihi 800 yıl öncesine dayanan İpek Yolu'nun güvenliği için kurulan Sarıhacılar Köyü'ne ulaştı. Soğuk havaya rağmen yapılan yürüyüşün sonunda, MADOSK üyeleri köy imamı tarafından karşılandı.

Tarihi Selçuklu Camii'ni, korumaya alınan tarihi yapıları gezen MADOSK üyeleri, köydeki molanın ardından İpek Yolu'nu takip ederek 4 kilometrelik yürüyüşle dinleme tesislerine ulaştı. Toplam 11 kilometrelik parkuru tamamladıklarını anlatan MADOSK Başkanı Ayhan Rüzgar, "Hava şartlarına rağmen bizi yalnız bırakmayan doğaseverlere teşekkür ederiz. Önümüzdeki hafta Gündoğdu-Kısalar Sahili-Aktaş Mevkii'nde yürüyüş yapacağız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

Minik müzisyenler büyüledi

MANAVGAT Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Resitalim Müzik Merkezi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen piyano şenliğine yoğun ilgi gördü. Şenlikte, piyano öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. Şan (ses eğitimi) bölümü, yan flüt öğrencileri ve bazı keman öğrencileri enstrümanlarıyla şenliğe renk kattı. Birbirinden güzel eserlerle sahnede piyano çalan 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, ilgiyle izlendi. Şan öğrencileri Ezgi Yıldırım, Niran Uluçay, Sena Baylı ve Zülal Yılmaz opera tekniğiyle 3 ayrı dilde şarkılar söyledi.

Piyano şenliğinin konuk öğrencileri Sinan Yalçınkaya ve Berk Caner Süslü keman çalarak programa renk kattı. Resitalim Müzik Merkezi kurucusu ve müzik öğretmeni Dilber Gözübüyük, "Her yıl piyano şenliğimiz, keman dinletilerimiz, bahar konserlerimiz, yaza merhaba müzik şenliklerimiz var. Öğrencilerin sosyal zekaları, sayısal mantıkları, daha kolay arkadaş edinme özellikleri, öz güven gibi konulardaki gelişmeleri bu etkinliklerimiz sayesinde artmakta" dedi.

Şenliğe katılan her öğrenciye katılım belgesi verildiğini anlatan Gözübüyük, "Bir üst seviyeye geçen öğrencilerimize de diplomalarını verdik. Bu vesileyle çocuklarına böyle bir eğitimi aldıran velilerimize teşekkür belgesi verdik. Şenliğimizde en aktif görevi piyano öğretmenimiz Seda Balcı üstlendi. Keman öğretmenlerimizden Gözde Küçük Ekinciler de keman öğrencilerimizle birlikte şenliğimize büyük destek oldu" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Hayat kurtarma eğitimi

DUMLUPINAR Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Arama Koruma ve Kurtarma Topluluğu'na Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından 'Afetlerde Temel Arama ve Kurtarma Eğitimi' verildi. AFAD tarafından verilen 50 saatlik eğitim programına 32 kulüp üyesi katıldı. Teorik olarak, afet ve acil durum yönetimi, hafif arama ve kurtarma, ilkyardım, enkazda çalışma prensipleri, sel, çığ, KBRN, yangın, kriz merkezi ve resmi kurumlarla ilişkiler, ekiplerin göreve sevki konularında eğitim verildi.

Bu eğitimlerin yanı sıra arama ve kurtarma malzemelerinin tanıtımı ve uygulaması, enkazda çalışma, üst katlardan kurtarma, kuyudan kurtarma, enkazda gece çalışması, çadır kurma, yaralıların sedyeye alınması ve sedye bağlama, kurtarmada kullanılan düğümler, trafik kazalarına müdahale konularında uygulamalı bilgi verildi. Kursun sonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Planlama Zarar Azaltma Daire Başkanı Mehmet Akif Danacı tarafından başarılı kursiyerlere katılım belgesi verdi.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Şehitlerin hatırası yaşatılacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu'nu makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Çoban, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit düşen askerler için şehitlik yapılması amacıyla girişimlere başladıklarını açıkladı.

Şehitlik yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin alınması gerektiğini anlatan Başkan Çoban, bu konuda başvuruların yapıldığını kaydetti. Gerekli iznin alınmasının ardından şehitliği yapacaklarını belirten Başkan Çoban, "Biz biliyoruz ki 25 şehidimizin bulunamayan, toplanamayan birçok parçası o bölgede kaldı. Bu şehitlik yapılırsa hem vicdani hem de manevi sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

AKÜ'ye öğrenci servisi

TÜRK Hava Yolları (THY), yer hizmetleri kapsamında havalimanlarında apron ve uçak arasında yolcu taşımak için kullandığı bir otobüsü, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne (AKÜ) hibe etti. 170 kişi kapasiteli otobüs kampüs içi ulaşım aracı olarak ring hizmeti vermeye başladı. AKÜ Rektörlüğü, güvenlik hizmetlerinde kullanılması amacıyla da 4 adet golf aracı aldı. Elektrik enerjisiyle çalışan araçlardan ikisi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde, diğer ikisi ise Ali Çetinkaya Kampüsü'nde hizmet verecek.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Araçlardan

===

Alanya'da korsan CD baskını

ALANYA'da CD satışı yapan 3 ayrı işyerine yapılan baskında bandrolsüz olduğu tespit edilen 1811 oyun ve film CD'si ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğince korsan CD satışı yaptıkları ihbarı yapılan 3 işyerinde mahkeme kararıyla arama yapıldı. Fığla Mahallesi'nde Ahmet Ç.'ye ait iş yerinde 745 adet oyun ve film CD'si, Güllerpınarı Mahallesi'nde İlyas Y.'ye ait iş yerinde 1050 adet film ve oyun CD'si, Kadıpaşa Mahallesi'nde ise Osman H.'ye ait iş yerinde ise 16 adet film CD'si ele geçirildi. Korsan film ve oyun CD'lerine imha edilmek üzere el konuldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Sokak hayvanları için kermes

ALANYA'da hayvansever Tülay Avcı, sokak hayvanları yararına yardım gecesi düzenledi. İlçe merkezindeki bir restoranda düzenlenen yardım kermesi, yerleşik yabancılardan yoğun destek gördü. Gecede toplanan parayla sokak hayvanlarına mama alınacak, yaralı hayvanlar ise tedavi ettirilecek. Evinde 20 köpeğe baktığını anlatan Avcı, 25 yıldır köpeklere sahip çıktığını belirtti.

Sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasını sağladığını anlatan Avcı, köpekleri yurt dışına göndererek sahiplendirdiğini de kaydetti. Bu yıl için Almanya'da 5, Norveç'de 3 olmak üzere 8 yabancıya köpek verdiğine değinen Avcı, "Yurt dışında köpekler çok pahalı bundan dolayı turistler Alanya'da ücretsiz alıp götürüyor. Şu ana kadar 70 köpeği sahiplendirdim" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Hayvanseverler- Tülay Avcı

===

Burdur yemekleri kitap oldu

BURDUR Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından yürütülen ortak çalışmayla Burdur yöresinin yemekleri 'Burdur Yemekleri ve Kültürü' adlı kitapta toplandı. MAKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Şevkiye Kazan Nas'ın kaleme aldığı kitapta, Ramazan Ayı, kurban ve adak, kandil, Muharrem Ayı, mevlid, hatim duası, yağmur duası sırasında hazırlanan yemekler yer alıyor.

Yemek tariflerinin yanı sıra doğum ve çocukluk çağı, adet ve inançlar, evlilik törenleri, ölüm, kutlama, uğurlama, karşılama gibi törenler ve bu törenlerde hazırlanan yemekler hakkında da bilgiler, tarifler yer alıyor. Kitapta, Burdur mutfak kültürüyle ilgili atasözü ve deyimler de kitapça sıkça kullanılıyor.

Burdur'un gelenek-göreneklerini koruyan ve günümüze getiren illerden birisi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediye Kültür Yayınları arasında çıkan 'Burdur Yemekleri ve Kültürü' kitabı, Burdur yemeklerini ve mutfak kültürünü yeni kuşaklara taşımada önemli rol oynayacak. Gelecek nesilleri bu kitaptan yararlanarak yöremize ait yemekleri yapacak, öğrenecek" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kitaptan fotolar

===

Alanya'da 'Ney kursu açıldı

ALANYA Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Alanya Müftülüğü'nün işbirliğiyle 'Ney' kursu açıldı. Kurs, Kuyularönü Camii'nde Alanya Müftülüğü'ne ait okuma salonunda başladı. 26 kursiyerin kayıt yatırdığı kursta, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve Emniyet Müdürü Erkan Dur da kurs görüyor.

Kendisinin de 'Ney' kursu aldığını belirten HEM Müdürü Mustafa Coşkunsu "Alanya'da ilk kez gerçekleştirilen bir kurs. Yeterli talep olunca kurusu açmaya karar verdik. Bu süreçte en büyük zorluk deneyimli eğitmen bulmak oldu. İlçe Müftülüğümüzle ortak açtığımız kurs nezih bir ortamda 26 kursiyerimizle başladı. Haftada 3 gün olmak üzere, 424 saat kurs verilecek" dedi.

'Ney'in üflenmesinin çok zor bir müzik aleti olduğunu anlatan Coşkunsu, "Ses çıkartmak zor olduğu için kurs, mutlaka süreklilik gerekiyor. Kursun sonunda bu kursiyerlerle birlikte tasavvuf musikisi konseri vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Kursiyerlerden Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, stresli bir iş ortamı sonrası deşarj olmak için kursa katıldığını, Ney'i tanıyıp ilk sesleri çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Ney kursundan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement