Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KIZILAY Antalya Kan Merkezi tarafından Demre'de kan bağışı kampanyası düzenlendi.

03.03.2013 10:19

Foto: Ödül töreninden, Mehmet Cadıl Zeybek oynarken

===

Demreliler kan verdi

KIZILAY Antalya Kan Merkezi tarafından Demre'de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Beş sağlık görevlisinin çalışmaları sonunda 46 ünite kan toplandı. Demre Belediyesi binası önünde düzenlenen kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Demre'de her 3 ayda bir kampanya düzenlediklerini anlatan başkanı Dr. Mete Gültekin, ilçede kan bağışı konusunda duyarlılık oluştuğunu kaydetti.

İlçede 5 saatte 46 ünite kan toplanmasının bunun en güzel örneği olduğunu vurgulayan Dr. Gültekin, "18-65 yaşa arasında, önemli sağlık problemi olmayan, 50 kilogramın üstündeki herkes kan verebilir. Erkek bireyler 3 ayda bir, kadın ise 4 ayda bir kan verebilir. Kan acil değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. Bugün vereceğiniz bir ünite kan, yarın size veya bir yakınınıza yaşam olarak geri dönebilir" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Türk Hava Kurumu'ndan öğrencilere defter

TÜRK Hava Kurumu Demre Şubesi tarafından, Çevreli Köyü Tarkun Bozoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrencilere defter ve kalem hediye edildi. THK Şube Başkanı Mehmet Sadık Bayraktaroğlu, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve THK yöneticileri birlikte 220 öğrenciye kalem ve defter dağıttı. THK'nın tanıtımı amacıyla dağıtılan defterlerde, Atatürk ve THK ile ilgili fotoğraflar yer alıyor. THK Şube i Başkanı Mehmet Bayraktaroğlu, THK'nun Türkiye'de havacılığın geliştirilmesi amacıyla Atatürk tarafından kurulduğunu söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilere defter dağıtılırken

===

THK genç havacılar yetiştiriyor

TÜRK Hava Kurumu Sandıklı Şubesi tarafından Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde öğrencilere yönelik model uçak kursu açıldı. THK ve Hocalar Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün ortak açtığı kursa 42 öğrenci katıldı. Model Uçak Rehber Öğretmeni Mahmut Aşkın tarafından verilen kursu tamamlayan 42 kursiyere sertifikaları verildi.

THK Şube Başkanı Mustafa Akşit, model uçak kurslarının yanı sıra havaların ısınmasıyla birlikte havacılık faaliyetlerine de başladıklarını belirtti. Amaçlarının gençlerin boş zamanlarını değerlendirerek el becerilerini geliştirmek olduğunu anlatan Akşit, "Temel amacımız Türk havacılığını geliştirmek. Bu amaçla 16 yaşını geçenler, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, yelken kanat kurslarına katılabilir. Bu sporlara gönül vermiş gençlere ücretsiz bu kursları veriyoruz" dedi.

Kursların Türkiye'nin en deneyimli öğretmenleri tarafından verildiğine işaret eden Akşit, "Kurslara katılmak isteyenler şubemize başvurabilir. Eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika veriyoruz. Ayrıca lise öğrenimini tamamlamış gençler üniversite tercihlerinde yeni açılan THK Üniversitesi'ni de göz önünde bulundurmaları menfaatlerine olur. Üniversitemizden mezun olanlar ilk beş yıl hiçbir yerde iş aramadan THK bünyesinde çalışabilecekler" dedi.

Ahmet DAĞLI/HOCALAR, (DHA)

Foto: Model uçak yapım kursundan fotolar.

===

Gürsu Köyü, susuz köy oldu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Gürsu Köyü'nde, su şebekesinin kapatılması ve kanalizasyon şebekesinin patlaması nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Eski adı Davul olan Gürsü Köyü, su kaynaklarının fazla olması nedeniyle dönemin kaymakamı tarafından adı Gürsu olarak değiştirildi. Bol su kaynakları nedeniyle adı bile değiştirilen köy bu günlerde susuz günler yaşıyor. Köy sakinlerinin bir kısmının su bedelini ödememesi nedeniyle şebekeye gelen su kesildi.

Evlerinde su akmayan vatandaşları su ihtiyaçlarını köy meydanındaki çeşmeden karşılıyor. Suların kesilmesinin ardından köydeki fosseptik hattının da taşması vatandaşları isyan ettirdi. Atık sular derelere akıyor, çevrede küçük göletler oluşturdu. Çevreye yayılan pis kokudan rahatsız olanlar, yetkililerin soruna el atmasını istiyor.

BİR YILDIR SU AKMIYOR

Köy sakinleri adına konuşan Ahmet Çetinkaya, köydeki şebeke suyunun 1 yıldır akmadığını kaydetti. Köydeki bazı ailelerin su faturalarını ödemediği için şebeke suyunun kesildiğini anlatan Çetinkaya, "Vatandaşlar ihtiyacı olan suyu kuyulardan ya da köyün içindeki çeşmeden karşılıyor. Fosseptik çukurları doldu, taştı. Muhtar sorunlarla ilgilenmiyor. Çözüm bekliyoruz. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki köyde bunların yaşanması hoş değil" dedi.

VATANDAŞ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMEDİ

Köy Muhtarı Ahmet Yiğin ise vatandaşların üzerlerine düşen görevi yerine getirmediğini belirtti. Şebeke suyunun 3 yıl önce Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devredildiğini kaydeden Yiğin, "30 abone var. Bunlardan 8'i düzenli faturasını ödüyor. Diğer aboneler ödeme yapmıyor. Ödeme yapılmayınca biz de elektrik faturası ödeyemedik. Dolayısıyla su da bu nedenle kesildi. Vatandaşımız hizmet bekliyorsa bunun bedelini ödemesi gerekir. Fosseptik sorunu ise 2012 yılı yatırım programına alındı. Yetişmediği için 2013 yatırım programına kaydırıldı. Temmuz ayında çözülecek" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Köy muhtarı Ahmet Yiğin ve Köylü vatandaşların çeşmede ve foseptik den kaçan atık suların olduğu bölgede fotoları - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement