Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR'da protokol üyeleri 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'ni ziyaret etti.

14.05.2013 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Seminerden

===

Protokol yaşlıları unutmadı

BURDUR'da protokol üyeleri 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'ni ziyaret etti. Vali Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı, Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat ve eşlerinin katıldığı ziyarette, yaşlıların 'Anneler Günü' kutlandı. Huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler veren Vali Yılmaz, mesleğe başladığından bu yana annesiyle birlikte Anneler Günü'nü geçiremediğini belirtti. Vali Yılmaz, huzurevinde kalan yaşlıların ellerini öperek 'Anneler Günü'nü kutladı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Ziyaretten

===

SANJET artık daha iyi ısıtacak

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde jeotermal enerjiyle konutlarda merkezi ısıtma hizmeti veren Sandıklı Jeotermal Enerji A.Ş. (SANJET), 2500 konut ısıtma kapasiteli katı yakıtla çalışan ek ısı merkezini açmak için gün sayıyor. Sandıklı Belediye Başkanı ve SANJET A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol, çok sert kış aylarında dahi ısınma sorununa çözüm getirecek tesiste incelemelerde bulundu. İnşaat alanını denetleyen Başkan Elibol, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SANJET A.Ş.'nin 6402 abonesi bulunduğunu belirten Başkan Elibol, geçen kış zaman zaman aksaklıklar yaşadıklarını ve abonelere yeteri sıcaklıkta su veremediklerini söyledi. Aksaklıkların giderilmesi için sisteme 5 yeni sıcak su kuyusu ilave edildiğini aktaran Başkan Elibol, 3 olan ısı merkezi sayısının ise 6'ya çıkarıldığını vurguladı.

Yapımı süren ve -30 dereceye kadar ısınma sorunlarını önleyecek dev kazanların yer aldığı katı yakıtla çalışan ısı merkezinin de gelecek sezon açılacağını belirten Başkan Elibol, "Yeni ısı merkezinin faaliyete geçmesiyle Ece Mahallesi'nin büyük bir bölümü ve İstasyonaltı Mahallesi'nin ısınmasını buradan gerçekleştireceğiz. Sert kışlarda yaşanabilecek olası sorunlarda bu ısı merkezi takviye görevi üstlenecek. Amacımız vatandaşların sorunsuz ısıtmasını sağlamak" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Başkan İsmail Elibol'un yapılan ısı merkezini incelemelerinden fotolar

===

Gülde hasat erken başladı

DÜNYA gülyağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da, kış mevsiminin ılıman geçmesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle gül çiçeğinde hasat erken başladı. Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Genel Müdürü Hasan Çelik, gül çiçeği toplama kampanyasının geçmiş yıllarda 15-20 Mayıs arasında başladığını anımsattı.

Bu yıl kış sezonunun yumuşak geçmesi, hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak hasat döneminin erken başladığına vurgu yapan Çelik, "Bölgede neler olup bittiğini takip ediyoruz. Üreticilerle istişare yaptık. Fabrikaların açılması, kantarların konulması konularında toplantılar yaptık" dedi. 2010 yılında aşırı yağışlar, 2012 yılında ise aşırı sıcak nedeniyle gül çiçeğinde rekoltenin düştüğünü vurgulayan Çelik, bu yıl rekoltenin 7 bin 500 ton olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

SICAKLIK VERİMİ DE REKOLTEYİ DE DÜŞÜRÜYOR

Aşırı sıcakların hem rekolteyi etkilediğini hem de verimi düşürdüğünü anlatan Çelik, "Gül çiçeğinin başındaki yağ torbacıkları aşırı sıcaklık nedeniyle koku kaybına uğruyor. Bu da verimin düşmesi demek. Yani almamız gereken yağın uçup gitmesi demek. Sıcaklık, hem gül çiçeğinde asit oranın yükseltecek, hem de gülün kimyasında dengesizliğe neden olacak bu da kaliteyi etkileyecektir. Haziran ayı ortalarına kadar umarım gereken gül çiçeği alınır" diye konuştu.

ÜRETCİ HIZLI DAVRANMALI

Üreticilere gülün çok erken saatlerde toplanıp alım merkezine getirilmesi noktasında uyarıda bulunan Çelik, "Gül, sıcağa dayanıklı bir ürün değil. Bir an evvel toplanması lazım. Üreticimize düşen vazife gül çiçeğini gün ortasına sarkıtmadan sabahın serinliğinde toplayıp alım merkezlerine getirmesi ve işlenmesini sağlamak. Üreticinin iklimi şartlarını dikkate alması gerekiyor. Verim kaybı aynı zamanda üreticinin cebine girecek para kaybı anlamına geliyor" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Hasan Çelik ve gül bahçeleri

===

Tapular verilmeye başladı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 2B Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, 2B olarak tabir edilen orman vasfını yitirmiş arazileri kullanan hak sahiplerine tapuları verilmeye başlandı. Demre Kaymakamlığı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Mal Müdürü Vekili Abdülkadir Selçuk ve Tapu Müdürü Orhan Hazır, 4 hak sahibine tapularını verdi.

Demre'de ilk tapular, Beymelek Beldesi'nden Mehmet Ali Karatop, Nazife Yatkın, Nihal Karatop ve Düriye Karatop'a toplan 28 dekar arazinin tapuları verildi. Tapu sahiplerinin araziler için peşin ödeme yaptığı kaydedildi. Demre Mal Müdür Vekili Abdulkadir Selçuk, ilçede 1230 hak sahibine ait toplam 9 bin 457 dekar 2B arazisi bulunduğunu söyledi.

Hak sahiplerinden sadece 378'inin arazileri almak için başvuruda bulunduğunu aktaran Selçuk, "Ancak tespitler geç yapıldığı için, halen hak sahiplerinin başvuruları devam ediyor. Demre'deki 2B arazilerinin dekar başına fiyatı 2 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor" dedi. Kaymakam Karaman ise "Bu arazileri yıllardır kullandınız. Şimdi tapularınızı alarak yasal sahibi oldunuz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Tapu töreni

===

Çavuşoğlu güven tazeledi

BURDUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Cihat Çavuşoğlu yeniden seçildi. Üç yıllığına yeniden başkan seçilen Cihat Çavuşoğlu, "Daha önce olduğu gibi bundan sonra da aynı hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Meslek mensuplarımızın haklarının korunması konusunda çalışacağız" dedi.

Yönetim kurulu üyeliğine ise Mehmet Şenol, Mustafa Gönen, Salih Şimşek ve Serkan Vurgun seçildi. Denetleme Kurulu Üyeliğine Hakkı Koç, Hatice Erdem ve Hamdiye Şavlı Faki, Disiplin Kurulu Üyeliğine ise Tekin Erol, Ramazan Dal, Hüseyin Bütün, Hakkı Işık ve Zeynep Bilici seçildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Cihat Çavuşoğlu oy kullanırken

===

ASMMO'da seçim heyecanı

AFYONKARAHİSAR Serbest Muhasebecive Mali Müşavirler Odası 21'inci Olağan Kongresi yapıldı. Genel kurulda konuşan ASMMO Başkanı Erdal Sayar, kayıtdışı ekonomi üzerinde durdu ve meslektaşlarının sorunlarını anlattı. Tek listeyle gidilen seçimde 21 yıldır oda başkanlığı yapan Erdal Sayar, 171 üyenin oy kullandığı genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi.

ASMMO'nun yönetim kurulu üyeliğine ise Kadir Arık, Serhat Gümüş, Pınar Çiğdem Kılınç ve Coşkun Karadeniz seçildi. Disiplin kurulu üyeliğine Mustafa Üreten, Ahmet Umur Deniz, Adnan Özlü, Rasime Kıpırtı Fedakar ve Fatih Aşık, denetim kurulu üyeliğine ise Orhan Meral, İbrahim Demirbilek ve Hasan Demirel seçildi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) seçimlerinde ise Afyonkarahisar'ı Erdal Sayar, Halil İbrahim Kocaerkek, İsmail Akar, Kadir Pancaroğlu, Kadir Arık, Seyfettin Bekmezci, İsmail Kızar, Mustafa Karyağdı, Nuri Varol temsil edecek.

İsmail AKAR/AFYONKAHİSAR, (DHA)

Foto: ASMMO yeni yönetimi - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement