Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polislerden oluşan tiyatro topluluğu, oynadıkları 'Asayiş Bizim İşimiz' adlı oyun ile usta oyunculara taş çıkarttı.

10.04.2013 11:52

Foto: Törenden fotolar

===

'Usta' gibi oynadılar

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polislerden oluşan tiyatro topluluğu, oynadıkları 'Asayiş Bizim İşimiz' adlı oyun ile usta oyunculara taş çıkarttı. Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü kkutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve günlük asayiş olaylarının işlendiği 'Asayiş Bizim İşimiz' adlı tiyatro oyununda izleyenlerden tam not aldı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve emniyet müdür yardımcıları ile personelin izlediği tiyatro oyununda profesyonel tiyatrocuları aratmayan polisler, komedi tarzındaki oyundaki performanslarıyla büyük alkış aldı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

Foto: Oyundan, Mustafa Sağlam oyunu izlerken foto

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Perşembe 16.00-19.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kepez İlçesi Kültür Mahallesi 3821 sokak, Öğretmenevi elektriksiz kalacak.

Cuma 08.00-12.30 ile 14.00-16.00 saatlerindeki kesintiden Muratpaşa İlçesi Kızılarık Mahallesi ve Konuksever Mahallesi'nin bir kısmı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Mantarda verim kaybına çare aranıyor

KORKUTELİ ve çevresindeki köylerde önemli geçim kaynaklarından biri haline gelen mantar üretimindeki verim kaybının önüne geçilmesi amacıyla çeşitli projeler hazırlanıyor. Korkuteli'nin en büyük gelir kaynaklarından mantar sektöründe yaşanan sıkıntılardan yola çıkılarak hazırlanan 'Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar' projesi Küçükköy Beldesi'nde mantar üreticilerinin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Korkuteli Kaymakamlığı AB Proje Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy, mantar sektöründe son iki yılda yaşanan verim düşüşü üzerine projenin hazırlandığına değinerek, mantar üreticileriyle anket yaparak sorunları saptayacaklarını, anket sonuçlarının titiz bir şekilde değerlendirileceğini anlattı. Gürsoy, sektörün röntgeninin çekecek anketin ardından, sorunların çözülmesi için çalışılacağını söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

2. Yayla Seracılığı Paneli Elmalı'da yapıldı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Elmalı İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Elmalı Belediyesi'nin destekleriyle 'Seracılıkta Yetiştirme Teknikleri, Hastalık ve Zararlılar, Gübreleme' konularının işlendiği '2. Yayla Seracılığı Paneli' Elmalı'da gerçekleştirildi.

Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, AÜ Korkuteli MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Balcıoğlu, Yuva Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ordu, Tarım İlçe Müdürü Muzaffer Tekin başta olmak çok sayıda uzman ve çiftçi katıldı.

Panelin açılışında konuşan Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, Elmalı'nın ekonomisinin tarım ve turizme dayandığını belirterek, son yıllarda Elmalı'da seracılığın geliştiğini sera alanlarının yaklaşık 8 bin dekara ulaştığını dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Demir, "Yayla seracılığı Elmalı'nın gelişmesi açısından önemlidir. İlçedeki seralarda yüzde 95 oranında domates üretiliyor. İleride ürün çeşitliliği artacaktır. Seracılığın bilgiye dayalı ve bilinçli şekilde gelişmesi için, Elmalı MYO olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş da, ilçede ilk seracılığın Bozhüyük Köyü'nde başladığını ve hızla diğer köylere yayıldığını anımsattı. Kaymakam Mehmet Murat Çekmen de seracılığın öneminin altını çizdi. Daha sonra, AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Doç. Dr. Ersin Polat seracılıkta sebze yetiştiriciliği, AÜ Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. İlker Sönmez seracılıkta toprak özellikleri ve gübreleme, BATEM'den Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Gümrükçü sebze hastalıkları ve Tarım İl Müdürlüğü'nden Dr. Nurdan Topakçı sebze zararlıları ve entegre mücadele konularında bilgi verdi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Panelden

===

Korkuteli'de 'Çiftçi Tarla Okulu' açıldı

KORKUTELİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Büyükköy Beldesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Çiftçi Tarla Okulu' projesinin pilot uygulamasını hayata geçirdi. Büyükköy Beldesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Dinçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisler ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özlem Çağırıcı, Büyükköylü kadın üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde serada toprak hazırlığı, analize dayalı gübreleme programının oluşturulması ve hayvan gübresinin nasıl olgunlaştırılması gerektiği, yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat ve pazarlama konularının anlatıldığını söyledi.

Çağırıcı, eğitimlerin seralarda entegre mücadele talimatları doğrultusunda ana hastalık ve zararlıyı yerinde gösterecek şekilde arazi üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen de, 'Tarla Okulu' projesinin pilot köy olarak belirlenen Büyükköy Beldesi'nde hayata geçirildiğine değinerek, temel amacın teorik bilgilerin çiftçilerle birlikte sahada uygulaması olduğunu vurguladı. Şen, "Çiftçilerimize çok yararlı olacağına inandığımız projeyle üretimde nitelik ve niceliği artıracak unsurlar çiftçiye birebir anlatılacak. Tarlada, serada çiftçiyle birebir ilgilenilerek, entegre mücadele öğretilecek ve zirai ilaç kalıntısı sorununun minimum seviyeye indirilmesi sağlanacak" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

'Cumhuriyet' sucuğu da mı yasak?

ERZURUM Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 1 Nisan 2013'te bazı şirketlere gönderilen yazıda, "Türk Ticaret Kanunu'nun 46. maddesinin 3. fıkrasında 'Türk', 'Türkiye', 'Cumhuriyet', 'Milli' kelimeleri bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konulabileceği" yönündeki uyarısı üzerine, Afyonkarahisar'ın önemli markalarından "Cumhuriyet Sucukları"nın da marka adını değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu oldu.

Cumhuriyet Sucukları'nın bir 'marka' olduğunu ve yasağın kendilerini ilgilendirmeyeceğini belirten, Cumhuriyet Sucukları'nın marka sahibi Afyon Et ve Et Ürünleri Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kocaşaban, "Müşterilerimiz yurdun dört bir yanından arayıp,ş ismimizi değiştirirsek bundan sonra ürünlerimizi almayacaklarını belirtiyor. 'Cumhuriyet' bizim patentli markamızdır. Şirket ünvanımız ise Afyon Et ve Et Ürünleri'dir. Onlarca yıldan beri markamız olan Cumhuriyet Sucukları markasını değiştirmek gibi bir durum söz konusu olamaz" dedi.

Ömer MAZİ/AFYONKARAHİSAR, (DHA

Foto: Yavuz Kocaşaban Cumhuriyet Sucukları'nı gösterirken

===

Proje destekçisi başkana plaket

Elmalı Mehmet Subaşı İlköğretim Okulu'nun hazırladığı 23 bin Euro maliyetli 5. Element Projesi'ne katılarından dolayı Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'a Okul Müdürü Abdurrahman Keşke tarafından plaket verildi. AB Türk Ulusal Ajansı bünyesinde yürütülen 5. Element Projesi'ne ev sahipliği yapan Elmalı Mehmet Subaşı Orta Okulu, proje kapsamında okula maddi ve manevi destek veren Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'a, teşekkür ederek plaketi sundu.

Okul Müdürü Abdurrahman Keşke, Başkan Altıntaş'ın eğitime verdiği destekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Belediye Başkanı Altıntaş, ülkemizde gençliğin çağdaş, eğitimli, donanımlı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmesi için desteklerinin bundan sonra da devan edeceğini söyledi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Plaket sunumu

===

Plastik kasa hırsızları yakalandı

Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Beldesi'nde seracılık yapan Muhammed Mutlu'ya ait 1450 plastik domates kasası çalındı. Kınık Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırma sonunda, 9 bin lira değerindeki plastik kasaların 800'ünü R.S.'nin kamyonunda yüklenmiş olarak ele geçirildi. Üzerinde M.M rumuzu bulunan kasaların 650'si de Kınık Beldesi'nde boş bir arazide bulundu.

Kamyon sahibi R.S. iye O.E ve M.A adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusunda, Muhammed Mutlu'nun kendilerine borcu olduğunu, borç karşılığında plastik kasaları Mutlu'nun kendisinin verdiğini öne sürdüler. Muhammed Mutlu ise, R.S'ye 150 lira borcu olduğunu, borç karşılığı 9 bin liralık kasaları vermeyeceğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement