Ardahan'da 'Turizm Haftası' Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da 'Turizm Haftası' Coşkuyla Kutlandı

Ardahan\'da \'Turizm Haftası\' Coşkuyla Kutlandı

Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde, "Turizm Haftası" programı düzenlendi.

20.04.2013 11:31

Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde, "Turizm Haftası" programı düzenlendi. Ardahan İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen programda; turizm, turizmin bölgesel ve ulusal ekonomiye katkısı ile Ardahan'ın turizm potansiyeli gibi çeşitli konular masaya yatırıldı. Program sonunda "Turizm Haftası" münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Ayrıca program esnasında sergilenen yöresel oyunlar ve sunulan müzik dinletileri Ardahan'da bu yıl kutlanan "Turizm Haftası"nın renkli anları olarak hafızalara kazındı.

Programa; Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, İl Jandarma Alay Komutanı Şerafettin Serten, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Ardahan Belediye Başkan Vekili Soner Öztürk, ARÜ'lü akademisyenler ve öğrenciler ile çok sayıda konuk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hürriyet Çimen yaptı. Turizmin önemini vurgulayarak sözlerine başlayan Yrd. Doç. Dr. Çimen, turizm konusunda toplumsal farkındalığı ve katkıyı arttırarak iş turizmini canlandırmak için "Turizm Haftası'nın kutlandığını belirtti.

"ARDAHAN'DAKİ TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ OLDUKÇA FAZLA"

Günümüzde pek çok yerde çeşitli turizm faaliyetlerinin yapıldığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Çimen, "Ardahan ilinde de turizm faaliyeti oldukça yüksektir. İlimizde kırsal turizm, yayla turizmi, yaban hayatı gözlem turizmi, özel ilgi turizmi; ekonomi turizmi, spor turizmi, gastronomi turizmi, kış turizmi mümkündür." diyerek Ardahan'daki turizm çeşitliliğinin oldukça fazla olduğunu ifade etti.

Programda konuşan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, Ardahan'ın kimsenin hayal edemeyeceği kadar doğal bir güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Geçmişi on bin yıl öncesine dayanan bu zengin coğrafyada yaşamaktan dolayı gurur duyuyorum. Dünyadaki pek çok medeniyetin geçmişi 300-500 yıl öncesine dayanırken, Ardahan ve Kars coğrafyasının bu kadar eski bir tarihe sahip olmasının önemini daha iyi kavramalıyız." dedi.

Azizoğlu, Çıldır Kalesi, Çıldır Gölü, Ahıska'nın merkezi konumundaki Posof Kaleleri ve Kura Nehri gibi Ardahan'ın muhteşem doğal ve kültürel güzelliklerini dünyaya duyurmanın zor olmadığını söyleyerek, gelecek nesillere bu tür zenginlikleri aktarmanın büyük bir vazife olduğunu bildirdi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda "Turizm" konulu yarışma bağlamında ortaöğretim, lise ve üniversitede dereceye girenlerin ödülleri verildi. Yarışmada kompozisyon dalında birincilik ödülünü Ardahan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Ayar Yaman alırken, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini ise Ardahan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Şükran Birgün ve Hakan Çalı aldı.

Programa "Avrasya Öğrenci Topluluğu" tarafından hazırlanan "Kuş Tepti Oyunu" gösterisi ile devam edildi. Ayrıca "Damal Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları" ve Halk Ozanları Dinletisinin ardından Göle, Hanak Posof ve Çıldır Halk Eğitim Merkezleri tarafından hazırlanan "Ardahan'a Özgü Yemek Yarışması"nda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da 'Turizm Haftası' Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement