Avrupa Eğitim Temsilcileri Urfa'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Avrupa Eğitim Temsilcileri Urfa'da Buluştu

Avrupa Eğitim Temsilcileri Urfa\'da Buluştu

Avrupa'nın ülkelerindeki eğitim temsilcileri, "Eğitim Merkezlerinde Kalite Yönetim Sistemlerinin Geliştirilmesi" adlı çalışma için Urfa'da buluştu.

15.05.2014 11:50

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 5 gün süren "Eğitim Merkezlerinde Kalite Yönetim Sistemlerinin Geliştirilmesi" adlı çalışma ziyareti kapsamında; aralarında bölge Milli Eğitim Müdürleri, kalite yönetim sistemi uzmanları, bakanlık temsilcileri, okul müdürlerinin de yer aldığı Avrupa'nın 11 farklı ülkesinden 12 uzmanın katılımıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyeti tamamlandı.

Şanlıurfa Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü Veysi Yılmaz'ın bölgenin yapısını anlatan sunumuyla başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nden Toplam Kalite Yönetimi Formatörü Ahmet Göçen ise Türk Milli Eğitim yapısını ve kalite yönetim sisteminin bakanlıktaki gelişim sürecini anlattı.

Heyet, Urfa'nın kalite yönetim sistemleri alanında başarıyla temsil eden okullardan biri olan Esentepe İMKB Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'yi makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Müdür İlci, "Bu faaliyetler, birbirimize ne kadar benzediğimizi, insanlık aleminin Hz. Adem ve Hz. Havva'dan geldiğini bir kez daha hatırlamamızı, barış ve kardeşliğin insanlık için ne denli önemli olduğunun bir kez daha farkına varmamızı sağlamaktadır" diyerek Avrupa'nın farklı ülkelerinden kalite uzmanlarını Urfa'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Müdür İlci ayrıca AB adaylık süreci içerisinde yer alan Türkiye'nin bu etkinlikler yoluyla Avrupa'yı daha yakından tanıdığını ifade etti.

5 gün süren etkinlikler boyunca Şanlıurfa Maarif Müfettişi Doğan Gök, Stratejik Planlama Uzmanı Osman Arpag, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Şefi Emel Sağlam Yavuz ve İl TKY Formatörü Veysi Yılmaz Urfa'daki uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Heyet daha sonra hep birlikte kalite yönetim sistemleri alanında başarıyla temsil eden okullardan Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Halfeti Saylakkaya İlkokulu ve Nar Çiçeği Anaokulu'na ziyarette bulundu.

Çalıştay süresince katılımcılar da hem kendi ülkelerinin eğitim sistemlerini hem de kalite yönetim sistemlerini anlatan sunularla karşılıklı fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Avrupa Eğitim Temsilcileri Urfa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement