Aydın Belediye Şehit Tiyatrosu Yeni Sezon Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Aydın Belediye Şehit Tiyatrosu Yeni Sezon Hazırlıklarını Tamamladı

Aydın Belediye Şehit Tiyatrosu Yeni Sezon Hazırlıklarını Tamamladı

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu (ABŞT), 2013-2014 tiyatro sezonu hazırlıklarını tamamladı.

28.10.2013 12:54

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu (ABŞT), 2013-2014 tiyatro sezonu hazırlıklarını tamamladı.

Bu sezon yeni oyunlar dışında geçen sezonlarda ilgi gören oyunların sahnelenmeye devam edeceği öğrenilen Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kentin sanatsal ve kültürel hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bünyesinde gerçekleştirdiği çeşitli kurslarla Aydın'da tiyatro ile ilgilenmek isteyen herkese kapılarını açan ABŞT'nin Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, bu yıl da yetişkin ve çocuklara yönelik tiyatro eğitimlerinin süreceğini ifade etti.

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şükran Güngör Sahnesi'nde çalışmalarını sürdüren ekibin bu yıla yeni oyun olarak Coşkun Irmak'ın yazdığı, ülkenin toplumsal ve siyasal koşullarına paralel ilerleyen ve güncelliğini yitirmeyen oyunu "Memurin Faslı" ile başlayacağı öğrenildi. Ayrıca geçen sezon iki defa sahnelenme fırsatı bulan Refik Erduran'ın "Ödül", Aziz Nesin'in "Hadi Öldürsene Canikom" oyunları belirli aralıklarla sahnelenecek. Ayrıca geçen yılki Tiyatro Atölyesi öğrencilerinin yer aldığı Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı "Televizyon Cumhuriyeti" adlı komedi seyircilerle buluşacak. Çocuk oyunu olarak SDÜ Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Nil Aycıl'ın yazdığı "Sihirli Köpek" küçük seyircilerle beraber olacak. Oyunların yönetmenliğini Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına ve Dramaturg-Eğitmen Fatih Bulut'un üstlendiği ABŞT oyunlarını geçen sezon olduğu gibi bu yıl da sadece kent merkezinde değil, Aydın'ın ilçe ve beldelerinde de sergilemeyi sürdürecek.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına "ABŞT olarak yeni tiyatro sezonunda seyircilerimizle buluşacağımız için çok mutluyuz. Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun desteği ile sürdürdüğümüz bu yolculukta bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz. Bu yılda değerli yazarlarımızın desteği ile yeni oyunlarımızı seyircilerimizle paylaşmaktan gurur duyacağız. Tiyatro kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar birçok kursiyere ev sahipliği yaptık. Aramıza yeni tiyatro sevdalıları katıyoruz. ABŞT'ye olan ilgi Aydın'da her geçen gün büyüyor. Bu artan ilgi bizlerin daha sorumlu hareket etmesini ve daha çok çalışmamızı zorunlu kılıyor. Seyircililerimizin bu yılda bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. ve herkesi ABŞT Şükran Güngör Sahnesi'ne bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Memurin Faslı" prömiyeri 5 Kasım Salı akşamı saat 20.30, "Sihirli Köpek" çocuk oyunu prömiyeri 30 Ekim Çarşamba saat 15.00, "Ödül" adlı oyun ise 31 Ekim Perşembe saat 20.00'de ABŞT Şükran Güngör Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Belediye Şehit Tiyatrosu Yeni Sezon Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement