Aydın Lisesi Çeşmesinden Gençlik Akacak - Son Dakika
Yerel

Aydın Lisesi Çeşmesinden Gençlik Akacak

Aydın Lisesi Çeşmesinden Gençlik Akacak

Aydın Efeler ilçesinde Aydın Lisesi bahçesinde Efeler Lions Kulübü tarafından yaptırılan ‘Gençlik Çeşmesi’ törenle açıldı.

20.05.2014 14:15

Aydın Efeler ilçesinde Aydın Lisesi bahçesinde Efeler Lions Kulübü tarafından yaptırılan 'Gençlik Çeşmesi' törenle açıldı.

Aydın Lisesi bahçesine Efeler Lions Kulübü tarafından yaptırılıp armağan edilen 'Gençlik Çeşmesi' Aydın Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Suyun önemine işaret edip çeşmelerin önemine değinerek bir açılış konuşması yapan Aydın Lisesi Okul Müdürü Ertuğrul Irmak, "Suyu aziz bilen su gibi aziz olun diyen bir inancın bir kültürün, bir milletin mensuplarıyız. Geçmişe dönüp baktığımız zaman iz bırakmış medeniyetlerin su kenarlarında oluştuğunu görürüz. Su demek hayat demektir. Su hayrı ve çeşme hayrı bizim için en makbul hayırdır. Yine geçmişe dönüp baktığımızda memleketimizde çok sayıda çeşmenin kazandırıldığını görürüz. Bu çeşmeler zamanla bir kimlik kazanıp abidevi ve mimari yönleriyle önem arz eder. Yapılan bu çeşmeler yapılan kişinin ismiyle yaşar ve yaşamaktadır. Bu çeşmeler konumları ve maksatları itibariyle kendilerini bugün bir eser olarak sürdürmektedirler. Su azizdir, mübarektir, tevazudur, berekettir, bolluktur, dinamizmdir. Bu eseri bizlere kazandıran Efeler Lions Kulübü'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TÜM CANLILAR İÇİN TEMEL BESİN KAYNAĞI SUDUR"

Lions Kulüpleri olarak Aydın'da yaklaşık olarak 30 yıldır karşılıksız hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aydın Efeler Lions Kulübü Başkanı Hidayet Tokat, "geçmişimizi unutmamak bizler için ne kadar önemliyse geleceğimiz olan gençlerimize destek olmak da aynı derecede önemlidir. Geleceğimizin temsilcisi olan gençler için yaptırdığımız bu hizmet bizlere onur ve mutluluk vermektedir. Efeler Lions Kulübü olarak kuruluşumuzdan bu güne eğitimin öğretimin önemi ve sorumluluk bilinciyle birçok projede yer aldık. Tüm canlılar için temel besin kaynağı sudur. Su bitkiyi, ağacı, insanı tüm canlıları besler ve büyütür. Kısacası su hayattır. Susuz ve eğitimsiz kalmayacağımız bir gelecek dilerken gençlik çeşmemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalar sonunda Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Erol Selçuk, Efeler Lions Kulübü Başkanı Hidayet Tokat'a plaket takdiminde bulundu. Efeler Lions Kulübü Başkanı Tokat da çeşmeyi inşa eden usta Aydın Korkmaz'a teşekkür belgesi verdi. Program, Gençlik Çeşme'sinin açılış kurdelesinin kesimi ve çeşme başında hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Lisesi Çeşmesinden Gençlik Akacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement