Aydın Yaşlı Çınarlarını Yalnız Bırakmıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Yaşlı Çınarlarını Yalnız Bırakmıyor

Aydın Yaşlı Çınarlarını Yalnız Bırakmıyor

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Ege'nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığındaki proje ekibi Kuyulu köyünde ikamet eden Fatma Kıstı'yı evinde ziyaret etti.

12.06.2013 11:35

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen " Ege'nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığındaki proje ekibi Kuyulu köyünde ikamet eden Fatma Kıstı'yı evinde ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığındaki ziyarette Yürütme Kurul üyelerinden İl Jandarma Komutanlığı'ndan Binbaşı Serhan Aksoy, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, Aydın Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Tahsin Kocaman, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Nermin Erol, Dr. Alpay Alp, Diş Doktoru Nimet Altınay, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Zekeriya Dönmez, Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Esma Gürsoy ile Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İnceleme görevlisi Fatma Şahin hazır bulundu.

Ziyaret sırasında İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, proje hakkında katılımcılara bilgi vererek, "Projemiz ile ilimizde, fakir, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların, ihtiyaçlarının evlerinde karşılanması, sosyal yaşamda öz güvenlerinin korunması amaçlanıyor. Ayrıca, proje ile yaşlılarımızın yalnızlıklarını unutturmak, gelecek kaygısından arındırmak, hayat kalitelerini artırmak ve genç kuşaklara örnek olmak hedefleniyor. Proje, ilimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan hizmet alan fakir ve bakıma muhtaç olan, yalnız yaşayan, kendilerini ifade edemeyen fakir ve yaşlı vatandaşlarımızı kapsıyor"

dedi.

Evine gelen devletin valisini ve birçok müdürü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatma Kıstı da, herkese teşekkür etti. "Allah devletimize zeval vermesin" diye dua eden Fatma Kıstı, eşini kaybettikten sonra devletin şefkatli elini hep yanında hissettiğini belirterek "Eşim öldükten sonra yalnız başıma kaldım. Ama devlet büyüklerimiz beni yalnız bırakmadı. Her ihtiyacımı karşıladı. Allah hepsinden razı olsun. Çok şükür her ihtiyacımı karşılıyorlar" diye konuştu.

Yaşlılara vefa borçlu olduklarını belirten Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise, "Yaşlılarımız çok önemli. Tüm yaşlılarımıza vefa borçluyuz. Bundan sonra, kurul olarak

Fatma KISTI'nın rutin ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi evinin temizliğinden sağlık kontrollerine kadar her türlü sosyal ihtiyaçları da giderilecek" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Yaşlı Çınarlarını Yalnız Bırakmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement