Aydınlı Sanayiciler Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Sanayiciler Sandık Başına Gidiyor

Aydınlı Sanayiciler Sandık Başına Gidiyor

Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyesi 625 sanayici, yarın 15 meslek grubunda 75 meslek komitesi üyesi ve 30 meclis üyesi seçilecek.

10.05.2013 13:03

Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyesi 625 sanayici, yarın 15 meslek grubunda 75 meslek komitesi üyesi ve 30 meclis üyesi seçilecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan 2007 yılında ayrılarak kurulan AYSO'nun ilk Yönetim Kurulu Başkanı seçildikten sonra ikinci dönemini tamamlayan Ercan Çerçioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla 3. kez seçilebilme imkanına sahip olmasına rağmen tekrar aday olmayacağını daha önceden açıklamıştı.

Ercan Çerçioğlu, yaptığı açıklamada; "Ben bu koltuklara sürekli aynı kişilerin oturması taraftarı değilim. Kan değişikliğinin odamıza ivme kazandıracağı kanaatinde olduğum için 2 dönem yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı'na tekrar aday olmamaya karar verdim. Bunu meclis toplantısında üyelerimize illetim. Onlar da Mehmet Yunus Şahin başkanlığındaki tek listeyle seçime gidilmesi yönünde karar aldı. Şahin'in bu görevi bilgi birikim ve tecrübesiyle en iyi şekilde yürüteceğini inanıyorum" diye konuştu.

Çerçioğlu, seçim için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek AYSO hizmet binasındaki seçimler için üyelerin 09.00 ile 17.00 saatleri arasında oylarını kullanabileceğini kaydetti.

Seçimlerin ikinci turu olan yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı seçimleri ise 16 Mayıs'ta AYSO'da yapılacak. 2 yıldır AYSO başkanlığı görevini sürdüren Ercan Çerçioğlu'nun bırakmasıyla tek aday olarak katılacağı seçimler öncesinde Aydınlı sanayicileri gezerek projelerini anlatan Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin'in en önemli projeleri arasında

kent merkezine organize sanayi kazandırmak, Ortaklar, Söke, Çine ve Nazilli'ye yeni yatırımcılar çekerek odaya üye kaydetmek, yurtdışından alım heyeti organizasyonları yaparak Aydın'ın ihracat potansiyeli arttırmak ve

TÜİK rakamlarına göre 711 milyon dolar olan Aydın İhracatını dönem sonunda 1 milyar doların üzerine çıkarmak yer alıyor.

MECLİS BAŞKANI ÇERÇİOĞLU OLACAK

AYSO'nun meclis başkanlığını bırakacak olan Yalçın Pekgüzel'in koltuğuna ise yeni dönemde mevcut yönetim kurulu başkanı Ercan Çerçioğlu oturacak. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle bu dönem görev almayacağını kaydeden Yalçın Pekgüzel, kendisinden sonra Meclis Başkanlığı için en doğru ismin Ercan Çerçioğlu olduğunu sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Sanayiciler Sandık Başına Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement