Başarılı Sporcular Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Başarılı Sporcular Altınla Ödüllendirildi

Başarılı Sporcular Altınla Ödüllendirildi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Balkan Karate Şampiyonası ve Boks Şampiyonası’nda başarılı olan sporcuları ödüllendirdi.

07.06.2016 14:29

Muş Valisi Seddar Yavuz, Balkan Karate Şampiyonası ve Boks Şampiyonası'nda başarılı olan sporcuları ödüllendirdi.

Vali Seddar Yavuz, sporcuları makamında kabul ederek tebrik etti. 27-29 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan'ın ev sahipliği yaptığı ve 11 ülkeden 831 sporcunun katıldığı 21. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası'nda 12 Yaş Bay Kumite 35 kilogramda Muş'u ve Türkiye'yi temsil eden Muhammed Taha Yıldırım, Balkan Şampiyonası'nda birinci oldu.

Ayrıca Türkiye Boks Federasyonu'nun 27 Mayıs - 03 Haziran 2016 tarihleri arasında Mersin Erdemli ilçesinde yapılan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasına 51 ilden 521 sporcunun katıldığı müsabakalarda ise Muş'u temsil eden 50 kilogramdaki Volkan Şahin Türkiye birincisi olurken, yine aynı şampiyonada 44.5 kilogramda yarışan Emir Sağlık da Türkiye ikincisi ve 54 kilogramdaki Yunus Emre Sertkaya ise Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı.

Vali Seddar Yavuz, kendilerini ziyaret eden sporcular hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Topal ve Boks Milli Takım Antrenörü Eyyüp Sezgin'den sporcular hakkında bilgi aldı.

Öğrenci ve eğitmenlerini başarılarından dolayı kutlayan Vali Yavuz; "Türkiye şampiyonası ve uluslararası yarışmalarda ay yıldızlı al bayrağımızı temsil etmeniz, 79 milyonu temsil etmeniz, bizim için ayrıca bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Çünkü bunlar herkese nasip olmayacak özelliklerdir. Hepinizin alınlarından öperek, tebrik ediyor, kutluyorum. Valilik olarak da her daim sizlerin yanında olduğumuzu, sizleri desteklediğimizi bilmenizi isterim. Spor aslında kolay gibi görünen ama zor bir uğraştır. Spor disiplinli çalışmayı gerektirir, yenilmeyi, hazmetmeyi öğreten, dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraştır. Spor aslında ahlaken de insanları geliştirir" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmasının ardından sporcuları altınla ödüllendirdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Sporcular Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement