Başkan Ergün Ortaköy'de Büyükşehir'i Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergün Ortaköy'de Büyükşehir'i Anlattı

Başkan Ergün Ortaköy\'de Büyükşehir\'i Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma programı kapsamında Ortaköy Mahallesi’ne ziyarette bulundu.

13.09.2015 10:15

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma programı kapsamında Ortaköy Mahallesi'ne ziyarette bulundu.

Mahalleleri ziyaret ederek sorunları yerinde gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma programı çerçevesinde Ortaköy Mahallesi'ne ziyarette bulundu. Mahalle girişinde vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Ergün, mahalle sakinleri ile tek tek tokalaşarak sohbet etti. Başkan Ergün'e mahalle ziyaretleri esnasında MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ve Yılmaz Gençoğlu, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Muhtarlar Dairesi Başkanı Cem Çöllü, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ile Mahalle Muhtarı Ramazan Orta eşlik etti. Mahalle sakinleri ile köy kahvesinde bir araya gelen Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin yapılanma süreci, geride kalan sürede yaptığı hizmetler ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

"12 BÖLGEDE ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK"

Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz haftalarda sonuçlanan asfalt ihalesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Ergün, asfalt ihalesinin Mart ayında gerçekleştirildiğini ancak gelen itirazlar nedeniyle müjdeli haberin yeni geldiğini belirterek, "Gönül isterdi 4 ay önce buna başlamak ama itirazlar gelince mecburen kanuni çerçevede hareket etmek zorundasınız. O açıdan nasip bu zamanaymış. Bunda da bir hayır vardır demek lazım. Artık kalan 2 aylık süreçte ne yapabilirsek yapmaya çalışacağız. Bütün Manisa'nın yüzde 60-70'ini yani bu sene için belirlenen bin 800 kilometrenin bin 200 kilometresini bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anda 7 bölgede asfalt çalışmamız başladı. Bunlardan bir tanesi de Yunusemre bölgemiz. Önümüzdeki haftada başka bölgelerde de başlayacak. Yani aynı anda 12 bölgede asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek" dedi.

"MAHALLELERİMİZ GÜZELLEŞSİN DİYE"

Mahallelerde zamana yenik düşen ve kötü bir görünüm kazanan evlerde dış cephe boyamaları gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Ergün, "Mahallelerimiz güzelleşsin bir çalışma başlattık. İl genelinde 900'e yakın mahalle var. Bütün ilçelerde bu köy boyamaları başladı. Her yerde faal durumdayız. Hayırlı olsun güzel olmuş. Bunun dışında taş döşemeleri devam ediyor. İlçe belediyeleri de taş döşeme noktasında çalışıyor. Onlardan da Allah razı olsun. Kim taş üstüne taş koyuyorsa Allah razı olsun. Sonuçta biz kendimize düşen görevleri onlar da kendilerine düşen görevleri yapacaklar. Biz hizmet noktasında, hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞA NASIL DAHA HIZLI HİZMET ULAŞIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

Yetki kargaşaları noktasında da vatandaşların daha çok bilgilenmesine inandığını belirten Başkan Ergün, "Çünkü Büyükşehir'in görevleri ve ilçe belediyelerinin görevleri noktasında vatandaşlarımızın kafasında bir netlik oluşmamış. Bunu da sahadaki çalışmalardan alıyoruz. İlçe belediyeleri mevcut mahallelerinin içindeki alanlardan sorumlu. Bunun dışındaki itfaiye hizmetleri, mezarlık hizmeti, ilaçlama hizmeti, kanalizasyon, su, ulaşım gibi hizmetler Büyükşehir'in bünyesinde. Ama biz ona da bakmıyoruz. Mahallenin içerisinde çok acil talepler geldiğinde de bunlara da Büyükşehir olarak müdahale ediyoruz. İl genelinde şu anda 600 bin metrekare taş döşemesi yapılıyor. Burada da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşa hizmet nasıl daha hızlı ulaşır diye değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR OLARAK SAHADAYIZ"

Yerel seçimlerden bu zamana kadar geçen 15-16 aylık zamanda Büyükşehir olunması nedeniyle biraz sıkıntılı geçtiğini dile getiren Başkan Ergün, "Geçen sene zaman zaman sıkıntılı süreçleri geride bıraktık. Koordinasyon merkezlerinin oluşumu, oradaki kadroların oluşturulması, araç gereç eksikliklerinin tamamlanması noktasında çalışmalar yapıldı. Pazartesi 30 tane itfaiye arabası geliyor. Geçtiğimiz hafta bütün ilçelere kanal temizleme araçları, cenaze yıkama araçları ve taşıma araçları alındı. Talep bitmiyor. Süreç içerisinde bunların hepsi sahaya alındığı gibi yansıyor. O açıdan çok şükür Büyükşehir olarak sahadayız. Hizmetlerimiz bundan sonra çok daha iyi bir şekilde vatandaşımıza yansıyacak" dedi.

BAŞKAN ERGÜN'DEN ULAŞIM MÜJDESİ

Mahalle sakinlerinin sorunlarını da dinleyen Başkan Ergün, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle yanıt verdi. Mahalle sakinlerinin ulaşım konusunda sorduğu soruyu yanıtlayan Başkan Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından satın alınan otobüslerimiz elektronik kart sistemiyle mahallelerimizden vatandaşlarımızı şehir merkezine taşıyacak. Bu noktada Ulaşım Dairesi Başkanlığımız iki güzergah belirledi. Bu güzergahlar belirlenirken taşımacılıkla ilgilenen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için taşımacılık yapılmayan mahallelerimiz belirlendi. İlk güzergahımız Manisa'dan başlayıp, Bağyolu, Avdal, Osmancalı, Küçükbelen, Kozaklar, Akçaköy, Ortaköy, Büyüksümbümller ve Küçüksümbüller şeklinde bir güzergahımız var. İkinci güzergahımız da yine Manisa'dan çıkış Çamköy, Kırançiftliği, Kocakoru, Sümbültepe, Süleymanlı, Üçpınar, Gülbahçe ve Bağyolu. Buralarda yeni gelen otobüsler vatandaşımızı ring şekliyle taşıyacak" diye konuştu.

İTFAİYE BİRİMİ VE GASİLHANE KURULACAK

Yuntdağı bölgesinde Osmancalı Mahallesi sınırlarında yeni bir itfaiye biriminin yapılacağını dile getiren Başkan Ergün, "Yine gasilhanenin yapılması noktasında da Yunusemre Belediyesi meclis kararıyla 2 dönem arazi tahsis etti. Oranın da şu anda ihale işi yapıldı. 36 tane itfaiye noktası, belli yerlerde hayvan barınakları ve düğün salonları gibi çalışmalarımızın ihaleleri tamamlandı. Şimdi yer teslimlerine başlıyoruz. Gasilhane yeri de program dahilinde en kısa sürede başlayacak" diye konuştu. Mahalle sakinleri de Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaköy'e yapılan hizmetler dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini ilettiler.

KÜÇÜK ÇOCUKTAN BAŞKAN ERGÜN'E KAVUN HEDİYESİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından 'Mahallelerimiz Büyükşehir ile güzelleşiyor' projesi kapsamında dış cephelerinde boyama yapılan evlerde de incelemeler yaptı. Başkan Ergün, mahalledeki çocuklara top ve kırtasiye seti de hediye etti. Küçük bir mahalleli de kendisine top ve kırtasiye seti hediye eden Başkan Ergün'e evinden getirdiği kavunu hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergün Ortaköy'de Büyükşehir'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement