Batman Baro Başkanı HSYK Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Batman Baro Başkanı HSYK Seçimlerini Değerlendirdi

Batman Baro Başkanı HSYK Seçimlerini Değerlendirdi

Baro Başkanı Ahmet Sevim, "HSYK seçimleri bugüne kadar Türkiye'deki seçimlerden çok farklı sonuçları, tartışmalı sonuçları beraberinde getirmiştir" dedi.

14.10.2014 09:39

Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim HSYK seçimlerini değerlendirdi. Türkiye'de ciddi bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu belirten Sevim, "HSYK seçimleri bugüne kadar Türkiye'deki seçimlerden çok farklı sonuçları, tartışmalı sonuçları beraberinde getirmiştir" dedi.

Türkiye'de ciddi bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu belirten Sevim, "HSYK seçimleri bugüne kadar Türkiye'deki seçimlerden çok farklı sonuçları, tartışmalı sonuçları beraberinde getirmiştir.
İşin doğasında seçim olan kurumlarda seçimin topluma etkisiyle ilk defa özellikle 2010'daki seçimlerden sonra yapılan seçimin topluma yansıması çok farklı oldu. Yargı her zaman için tartışmaların dışında olması gereken bir kurum ancak bu seçimle birlikte tartışmaların odağında oldu.Bu aynı zamanda yargı üzerindeki siyasi tartışmaları ve kutuplaşmaları da beraberinde getirdi.
Bu anlamda gergin bir döneme işaret etti bu seçim. Bu açıdan sıkıntılı sonuçlar oldu" dedi.

Türkiye'de ciddi bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Sevim, şöyle devam etti; "Özellikle adliyelerdeki adli, yargı içerisindeki çatışmalar çelişkiler ön plana çıktı. Başka kurumlarda her zaman çelişki, çatışmalar olabilir ama yargıdaki bu tartışmalar adalet sistemini ciddi şekilde zedelemiştir. Dün itibariyle yapılan seçimlerin sonuçlanması bu tartışmaları bitirmez. Türkiye'de ciddi bir yargı sorunu var. Bu tartışmalardan dolayı ciddi bir yargı reformunun çıkarılması gerektiğini, bu yöndeki çalışmaların artması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Baro Başkanı HSYK Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement