Bayburt Üniversitesi'nde "Mekke'nin Fethi" Programı - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi'nde "Mekke'nin Fethi" Programı

Bayburt Üniversitesi\'nde "Mekke\'nin Fethi" Programı

Bayburt Üniversitesi'nde Bayburt Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü ile Bilim, Kültür ve Değerler Kulübü'nün ortaklığında "Mekke'nin Fethi"nin 1381.yıldönümünü anma programı düzenlendi.

05.01.2012 10:46

Bayburt Üniversitesi'nde Bayburt Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü ile Bilim, Kültür ve Değerler Kulübü'nün ortaklığında " Mekke'nin Fethi"nin 1381. yıldönümünü anma programı düzenlendi.

Bayburt İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen "Mekke'nin Fethi" programına akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Bahri Uğur adlı öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Bayburt Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk yaptı. Konuşmasında Mekke Fethi'nin önemine ve manevi yönlerine değinen Şentürk, Mekke'nin Fethi'ne Kuran-ı Kerim'de haber verildiğine ve Hz. Peygamber'in fethi rüyasında gördüğüne dikkat çekerek; fethin, mekanları almayı değil gönülleri fethetmeyi simgelediğinin altını çizdi.

Programda konuşan Bayburt Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın da Mekke Fethi'nin süreci, sonuçları ve Hz. Peygamber'in fetih stratejilerinden bahsetti. Aydın, konuşmasında, Hz. Muhammed'in "Ey Mekke! Seni çok seviyorum, ama senin insanların beni rahat bırakmadı. Onun için senden ayrıyım" diyerek Mekke'ye olan sevgisini ve ayrılık hüznünü dile getirdiği sözlerine yer vererek, Fetih'ten maksadın mekan almak değil, gönülleri fethetmek olduğunu ve bu felsefeyi örnek almak gerektiğini söyledi.

Öğrencilerden Kübra Sağlam'ın "Mekke'nin Fethi", Özkan Erdoğan'ın ise "Beytullah'ta Ben" isimli şiirleri okuduğu program, sinevizyon gösterisiyle devam etti. Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk, kendisine takdim edilen çiçeği

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Kansız'a sunarak katkılarından dolayı teşekkür etti.

PROGRAM SONRASINDA REKTÖR MOLLAMAHMUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR…

Program sonrasında İDKAB Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk ve Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, Bilim, Kültür ve Değerler Kulübü Başkanı Kübra Sağlam ve kulüp üyesi Muhammed Çoban ile birlikte Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu'nu makamında ziyaret ederek programa desteklerinden dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin kendisine sunduğu çiçeği kabul eden Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesinin bir toplum üniversitesi olduğunu ifade ederek, gerçekleştirilen tüm etkinliklerin akademik olgunlukla düzenlenmesi ancak halka açık olması gerektiğinin altını çizdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi'nde 'Mekke'nin Fethi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement