Bayındır Köylüsü Başkan Kertiş'i Bağrına Bastı - Son Dakika
Yerel

Bayındır Köylüsü Başkan Kertiş'i Bağrına Bastı

Bayındır Köylüsü Başkan Kertiş\'i Bağrına Bastı

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş köy ziyaretlerine coşkulu ve enerjik bir başlangıç yaptı.

18.02.2014 11:39  Güncelleme: 11:40

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş köy ziyaretlerine coşkulu ve enerjik bir başlangıç yaptı. Cumartesi akşamı Osmanlar ve Balcılar köyüne büyük bir konvoyla ziyarette bulunan Kertiş; Pazartesi akşamı da Kızılkeçeli ve Lütuflar köylerine ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Kertiş; yönetime geldikleri günden bu yana gerçekleştirilen hizmetlerin altını çizerek "biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş kalabalık bir konvoy eşliğinde köy ziyaretlerine başladı. Cumartesi akşam saatlerinde sırayla Osmanlar ve Balcılar köyüne ziyarette bulunan Başkan Kertiş pazartesi akşam ise Kızılkeçili ve Lütuflar köyüne ziyarette bulundu. Başkan Kertiş ve beraberindekiler köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Sırayla tüm köylüyle tokalaşıp dertlerini dinleyen Kertiş kadın ve çocuklardan da oldukça büyük ilgi gördü.

Osmanlar köyü Meydanında halkla bir araya gelen Başkan Kertiş'e Ak Parti Bayındır İlçe Başknı Uğur Demirezen ve çok sayıda AK Partili eşlik etti. Osmanlar köyü meydanına toplanan kitleye hitaben bir konuşma yapan Başkan Kertiş; göreve geldikleri günden bu yana Bayındır için yapılan hizmetlere teker teker değindi. Başkan Kertiş, göreve gelmeden önce 50 yılda yapılamayacak olan hizmetleri 5 yılda hayata geçirerek büyük hayalleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Biz göreve geldiğimiz günden bu yana su sorunu, çevre sorunu, yol sorunu, temizlik sorunu, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi hayati birçok konuda büyük yatırımlar yaptık. Çiçek Festivali ile İlçemizi Dünyaya tanıttık ve bu sayede büyük bir Pazar oluşturduk, baraj yapımını bitirdik, yaptığımız butik otel altın madalyayla ödüllendirildi. Ben 2005 yılında bu köye geldiğimde doğru düzgün gidilecek bir yolu bile yoktu, o yüzden diyorum ki beş yıl önceki Bayındır'ı düşünün beş yılda yapılanlara bakın beş dakika düşünün öyle kararınızı verin." dedi

TAŞIMALININ PARASI BAŞKAN'DAN

Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Koray Usluer'i yanına çağırarak Osmanlar Köyünün Taşımalı Eğitim sistemi için gereken 6300 Liralık paranın tamamını kendi cebinden vereceğini ifadeden Kertiş; 2000 Lirayı köylünün huzurunda teslim etti. Başkan Kertiş; "Biz çocuklarımız için siyaset yapıyoruz, çocuklarımızın geleceğine talibiz. İzmir Büyük Şehir Belediyesinin yapması gerektiği ama yapmadığı Osmanlar Köyü taşımalı eğitimini Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'a söz verdiğim gibi yapmak Kertişin boynun borcudur." dedi. Kertiş konuşmasının sonunda "Biz varı yoğu bilen insanlarız tepeden inme olmadığımız için vatandaşın sorunlarının farkında olarak projeler üretmekteyiz. O yüzden 31 Martta kilit sizde 1 Nisanda çözüm bizde" dedi.

BALCILAR'I DÜNYA TANIYACAK

Dün akşam geç saatlerde Balcılar köyüne konvoy eşliğinde ziyarette bulunan Başkan Kertş'i kalabalık bir kitle karşıladı. Alkışlar arasında köye giren Başkan Kertiş kahvehanelerdeki vatandaşlarla selamlaşıp sohbet etti. Kadınlar ve çocuklarla fotoğraf çekilip sohbet eden Kertiş; vatandaşa yapılan hizmetler ve hazırlanan projelerle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Kertiş çiçek festivali gibi Kiraz şenliğini şenlik olmaktan çıkarıp büyük bir festivalle tanıtacaklarını bu sayede de büyük bir Pazar oluşacağına değinerek sözlerini "Biz İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın İnsanı Yaşat ki Belediye yaşasın şiarıyla hizmet ediyoruz" şeklinde sürdürdü. Başkan Kertiş 1 Nisan'da İzmir Büyük Şehiri Binali Yıldırım'ın kazanması halinde İzmir'i uçuracağını ve ESHOT'un Balcılara kadar geleceğini de sözlerine ekledi.

Başkan Kertiş konuşmasının devamında 31 Marttan itibaren Balcılar köyünde herkesin yapılarının ruhsatlı olacağını ve bugün 17000 Liraya mal olan konut projelerinin Bayındır Belediyesi tarafından bedavaya yapılacağı sözünü verdiklerini dile getirdi. Konuşmasının sonunda "yakın bir zamanda 600 kişinin istihdam edileceği et ve süt fabrikası inşa edeceğiz" dedi.

Dün akşam geç saatlerde Kızılkeçililer köyüne yaklaşık 50 araçlık bir konvoyla ziyarette bulunan Başkan Kertiş ve AK Partililer köylüler tarafından coşku ve sevgiyle karşılandı. Kertiş köylülerle sırayla selamlaşıp muhabbet etti. Ziyarette ilk sözü alan AK Parti Bayındır İlçe başkanı Uğur Demirezen Bayındır'ın bütün köyleri için eşit şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını dile getirerek "Biz buralara kadar elimizden gelen bütün hizmetleri getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Yaptıklarımız zaten ortada" dedi. Kızılkeçililer sakinlerine seslenen Başkan Kertiş ise, Kızılkeçililer köyünün Cami, Okul, Köy konağı, alt yapı, su gibi bütün sorunlarını halletmeyi bir borç olarak bildiklerini ifade eden Kertiş; "bu köyün her ne sorunu varsa bizim de sorunumuz, eğer hizmette bir kusur görürseniz İzmir'de Binali Yıldırım Bayındır'da beni bulun. Bu yıl bu köyün okulunu bitirmenin de sözünü burada veriyorum" dedi. Kertiş ve beraberindekiler Kızılkeçililer köyü programından sonra Lütuflar köyüne hareket ettiler.

"İZMİR'İN NAZAR BONCUĞUYUZ"

Lütuflar ahalisi, Başkan Kertiş ve beraberindekileri alkışlar ve iltifatlar eşliğinde karşıladılar. Köy kahvelerini teker teker gezen başkan Kertiş; kadınlar ve çocuklarla fotoğraf çekildi, kahvehanede oturup çay içti. Köy meydanında vatandaşlara seslenen Başkan Kertiş; Bayındır ve çevresine Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini beş yılda gerçekleştirdiklerini, hiçbir köyümüz kendini yabancı hissetmesin diye en uçtaki köylere bile hizmet götürdüklerini belirterek "iştir insanın aynası lafa bakılmaz. Bu güne kadar yapacağımız bütün hizmetlerimiz ortada, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetlerin 2,5 katını biz beş yılda gerçekleştirdik. Ne söz verdiysek arkasında durduk. En büyük desteği de Lütuflar köyünden aldık. Sizin verdiğiniz desteklerle iktidara geldik ve İzmir'in nazar boncuğu olduk" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayındır Köylüsü Başkan Kertiş'i Bağrına Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement