Baykan'da 143 Aile Gap Projesinden Faydalandı - Son Dakika
Yerel

Baykan'da 143 Aile Gap Projesinden Faydalandı

Baykan\'da 143 Aile Gap Projesinden Faydalandı

Baykan’da 2013 yılında GAP Kırsal Kalkınma projesinden hazırlanan arıcılık, sumak ve Siirt fıstığı yetiştiriciliği projelerinden 143 aile faydalandı.

15.02.2014 15:23

Baykan'da 2013 yılında GAP Kırsal Kalkınma projesinden hazırlanan arıcılık, sumak ve Siirt fıstığı yetiştiriciliği projelerinden 143 aile faydalandı.

Baykan İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl, GAP Kırsal Kalkınma projesi alt bölge kalkınma projelerinde ilçe ve köylerin 143 aile olmak üzere toplam 818 kişinin faydalandığını söyledi. Kaymakam Akıl, "2013 yılında başarıyla tamamlanan bu projelerle beraber 2014 yılında arıcılık projesi, fıstık yetiştiriciliği projesi ve fıstık yetiştiriciliğinde aşılama ve budama eğitimi projesinin yapılması uygun görülmüştür. 2013 yılında yapılan projelerin başarıyla sonuçlanması ve çiftçi memnuniyeti göz önünde bulundurularak bundan sonraki dönemlerde Baykan ilçesi ve köylerinde yapılan projelere öncülük verilecektir. Şanlıurfa'da yapılan 3 aylık proje değerlendirme toplantısında Baykan ilçesinde yapılan projelerin başarısı takdir edilerek GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Baykan Kaymakamlığı'na bu projelerin devamının geleceği müjdelenmiştir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baykan'da 143 Aile Gap Projesinden Faydalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement