BEBKA'dan Bursa'nın Dağ İlçelerine Destek - Son Dakika
Yerel

BEBKA'dan Bursa'nın Dağ İlçelerine Destek

BEBKA\'dan Bursa\'nın Dağ İlçelerine Destek

Bursa'nın dağ ilçelerine destek için 'tarihi ve kültürel miras envanteri' çalışması başlatıldı.

23.01.2014 14:30  Güncelleme: 14:39

Bursa'nın dağ ilçelerine destek için 'tarihi ve kültürel miras envanteri' çalışması başlatıldı.

Tarihi ve kültürel miras envanteri projesi Uludağ Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 2013 Haziranında başlayan 250 bin lira değerindeki proje 2014 Haziran ayında tamamlanacak. Projede Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçeleri yer alıyor. Ddağ ilçelerinde bulunan mağaralar, tarihi mezarlar, kanyonlar, kilise ve höyük gibi tarihi açıdan değer teşkil eden kültürel varlıkların muhafaza edilmesi hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, belediye seçimlerinden itibaren büyükşehirin Bursa'nın her bölgesine hizmet götüreceğini belirterek, kaliteli iş gücü ve ekipmanlarla merkez ilçeler başta olmak üzere diğer ilçelere de hizmet edileceğini açıkladı.

Proje kapsamında bugüne kadar tanıtım kitapları hazırladıklarını belirten Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, kitap basımlarının Türkçe ve İngilizce olarak yapıldığını söyledi. Fuarlarda stantlar açıp tanıtım yapmak istediklerini anlatan Şahin, ayrıca bir fotoğraf sergisi açıp ilçeleri fotoğraflarla tanıtacaklarını dile getirdi. Şahin, bu fotoğraf sergisinin daha sonra bu ilçelerde de açılacağını bildirdi. Şahin, 'Uluslararası Mysia Olympos'u (Uludağ) Araştırmaları Çalıştayı' da düzenleyeceklerini söyledi.

Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, bu çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Dağ yöresinin çok güzel tarihi ve kültürel mirası var. Özellikle Hıristiyanlık döneminden kalan bir bazilika bulunuyor. Buranın bir an önce ziyarete açılmasını diliyorum. Bu çalışma dağ yöresinin geleceğini değiştirecektir" şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, projede yer almaktan onur duyduklarını vurgulayarak, "Biz Bursa'nın özellikle dağ ilçelerine büyük katkı sağlamak istiyoruz. Üniversiteler, topluma kültürel sosyal katkıların ötesinde maddi katkılar da sağlayacaktır. Bursa kültürel ve tarihi dokunun en yoğun korunduğu illerin başında geliyor. Bu felsefenin bir devamı olarak bu tarihi ve kültürel mirası ön plana çıkarıp bir yandan da bu mirası tanıtıyoruz. Bu proje ile beraber yeni uygulamalar da olacak. Böylece bir taşla üç kuş vurulacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BEBKA'dan Bursa'nın Dağ İlçelerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement