Beden Öğrencileri Köy Okullarını Yeniliyor - Son Dakika
Yerel

Beden Öğrencileri Köy Okullarını Yeniliyor

Beden Öğrencileri Köy Okullarını Yeniliyor

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, köy ilköğretim okullarının spor alanlarını yeniliyor.

12.01.2015 23:36

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi bölümü öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında "Gönüllü Gençlik İle Temiz Geleceğe" projesi çerçevesinde 2014 yılında Diyarbakır'da ki birçok ilçede temizlik uygulaması gerçekleştirdi.

Toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, halktan olumlu tepki aldı. İkinci amaçlarının ise, ilk-orta ve liselerdeki okullarda spor alanlarını oluşturmak ve malzeme yardımında bulunmak olan BESYO öğrencileri, birçok okulda bunları gerçekleştirmeye başladı.

İlk olarak Bağıvar Çok Programlı Lisesi'nin spor alanını boyayarak işe başlayan öğrenciler, ortamı yenilemeye yönelik çalışmalara imza attılar. Yaklaşık 5 bin öğrencinin bu alanlardan faydalandığına dikkat çeken ilgili dersin Öğretim Görevlisi ı Nihat Mızrak, 60 öğrenci ile beraber yaklaşık 3 aydır çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Genel itibariyle bu çalışmayı, ilçe ve köy okullarında gerçekleştirdiklerini kaydeden Mızrak, birçok okulda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ise, öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları çerçevesinde özellikle köylere ve spor alanlarına yönelik çalışmaların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Sorumluluk bilincinin kazandırılması amacıyla uygulamaya konan bu derslerin hem üniversite öğrencilerine, hem de köyde yaşayan minik öğrencilere büyük katkıları olduğunu vurgulayan Eyigün, bu çerçevede Dicle Üniversitesi olarak çalışmalarını daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Beden Öğrencileri Köy Okullarını Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement