Berberlerde Seçim Zamanı - Son Dakika
Yerel

Berberlerde Seçim Zamanı

Berberlerde Seçim Zamanı

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkan adayı Ahmet Cemil Değirmenci, mesleklerine olan saygının yeniden tesisi için aday olduklarını söyledi.

05.05.2014 09:53  Güncelleme: 14:50

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerine bir hafta kala başkan adayı Ahmet Cemil Değirmenci, meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Yenişehir ilçesi Elazığ yolu üzerinde bulunan bir restoranda bir araya gelen berber ve kuaförler, birlik mesajı verdi. Oda seçimlerinde aday olan Değirmenci ve aday listesindeki diğer isimler konukların masalarını tek tek gezerek yakından ilgilendi.

YİTİRİLEN SAYGI ÖNCELİKLE HEDEF

Burada konuşan Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı Ahmet Cemil Değirmenci, öncelikli hedeflerinin odaya olan ve yitirilen saygının yeniden kazandırılması olduğunu belirterek, "Biz odaya bireylerin hüküm sürdüğü değil, kurumsal hale getirmeyi planlıyoruz ve bunu sağlayacağız. Mesleğe olan saygının yitirildiğini düşünüyoruz ve biz bu saygının yeniden kazandırılması için aday olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

PROFESYONEL YÖNETİM, KURUMSAL YAPI

Profesyonel yönetim profesyonel ekip kuracaklarını kaydeden Değirmenci, yapacakları tüm işleri kurumsal yapı içerisinde halledeceklerini söyledi. Mesleki eğitim ve kurumlarla iletişimdeki eksikliklerden söz eden Değirmenci, kurumlarla iletişim sağlanarak mesleğe olan saygınlığın yeniden kazandırılması öncelikle hedefleri olduğunu dile getirdi.

KOSGEB VE KALKINMA AJANSLARINDAN DESTEK TEMİN EDİLECEK

Berber ve kuaförlerin, meslekleriyle ilgili olarak, yapacakları bilgilendirme toplantılarıyla kendilerini geliştirme ve gelişmelerden haberdar olmalarının sağlanacağını kaydeden Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası adayı Ahmet Cemil Değirmenci, KOSGEB ve kalkınma ajanslarından temin edilecek desteklerle yurt içi ve yurt dışındaki fuar ve organizasyonlara katılacaklarını ifade etti.

MESLEKİ YETERLİLİK AKADEMİSİ KURULACAK

Geçmiş dönemde odaya ait bir web sitesinin kurulduğunu ancak aktif olmadığını belirten Değirmenci, yeniden dizayn edilecek olan odaya ait web sitesi ile üyelerin sevinçlerini ve sıkıntılarını paylaşmasına olanak vereceklerini herkesin birbirinden haberdar olmalarının sağlanacağını aktardı. Oda bünyesinde üyeler için hukuk ve mali müşavirlik danışmanlığı hizmetlerinin de verileceğini dile getiren Değirmenci, uzun yıllardır sıkıntısı çekilen kalifiye eleman temini için mesleki yeterlilik akademisi kurulmasının ise zaman kaybedilmeden sağlanacağını anlattı. Değirmenci, meslektaşların özellikle işletme, marka ve salon kalite eğitimleriyle faydalandıracaklarını belirterek, bu eğitimler sayesinde meslektaşlarının kendisini geliştirmesi ve güçlenmesinin de sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.

TAZİYE EVİ KURULACAK, GELİR GİDERLER ANINDA TAKİP EDİLECEK

Bölgede olmazsa olmazlar arasında bulunan taziye evleriyle ilgili olarak ta ilk etapta yeri belli olan taziye evinin acilen odaya kazandırılacağını dile getiren Değirmenci, yıllardır 5 Mayısta kutlanan ancak fiyasko ile sonuçlanan berber ve kuaförler günü yerine kentte 3 gün boyunca festival havasında geçecek etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Değirmenci, şeffaflık politikası gereği, özellikle gelir giderlerin elden yapılmayacağını, bankalar üzerinden yapılacağını ve her üyeye verilecek olan internet şifresi ile üyelerin odanın gelir ve giderlerini isteğini anda takip etme imkanına sahip olacağını söyledi. Değirmenci son olarak, seçilmeleri halinde hazırlamış oldukları Berberler ve Kuaförler Odası logosunun üye işyerlerinin camlarında asılacağını, logolarının bulunduğu işyerlerinin her türlü sorun ve sıkıntısının kendi sorumluluklarında olacağını ve bu logolar sayesinde mevcut üye sayısını da artırmayı hedef aldıklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Berberlerde Seçim Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement