BEÜ'de İnsan Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

BEÜ'de İnsan Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi

BEÜ\'de İnsan Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi

Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Valiliği ile İnsan Hakları Günü etkinliği, düzenledi.

10.12.2013 19:28  Güncelleme: 19:45

Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Valiliği'nin birlikte düzenledikleri İnsan Hakları Günü etkinliği, 10 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Komisyonu tarafından hazırlanan kısa filmin izlenmesi ile başlayan konferansta ilk olarak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl İnsan Hakları Komisyonunun kuruluş amaç ve ilkeleri ile yaptığı çalışmaları, insan hakları kavramının doğuş sürecini, insan hakları evrensel beyannamesinin temel amaçlarını içeren bir konuşma yaptı.

Etkinlikte İktisadi ve İdari Bilimiler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özcan Sezer ile Yrd. Doç. Dr. Şenay Işın konferans verdiler. Yrd. Doç. Dr. Özcan Sezer, "Küreselleşme ve İnsan Hakları" başlıklı konferansında, insan haklarının tarihsel sürecine değinerek, küreselleşme realitesi içinde insan haklarının yeri konusunda bilgi paylaştı. İnsan hakları konusunun ciddi bir mücadele süreci olduğunu vurgulayan Sezer, bu hakların farklı kuşak başlıklar altında toplanarak temel yaşam haklarından çevre haklarına dek pek çok alanı içerdiğini belirtti. İnsan hakları dendiğinde akla gelen ve tarihe damga vuran kişilere ve bu kişilerin süreç içerisinde verdiği mücadelelere de değinen Yrd. Doç. Dr. Sezer, tüm bu uğraşılar sonunda Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin oluşum sürecini anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Şenay Işın ise "Bir İnsan Hakkı Olarak Çevre Hakkı" başlıklı konferansında çevre hakkının insan ve toplum açısında önemine değindi. Işın, çevre hakkının insanlar ve toplum için kavramsal olarak doğal ve ulusal alanda büyük önem arz ettiğini vurguladığı konuşmasında, her bireyin kirlenmemiş, temiz ve insani bir çevrede yaşamasının bir insan hakkı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Işın ayrıca kirliliğe sebep olan ya da kirlilik oluşturma olasılığı olan insanların temiz bir çevrede yaşamasını engelleyen etkenlerin, düzenlenen ulusal hukuk kuralları ile koruma altında olduğunu belirtti. Işın ayrıca çevre hakkının doğada yaşayan tüm canlıları korunmasını temel aldığını ve bu konuda toplumların bilinçlenmesinin ancak eğitimle sağlanabileceğini vurguladı.

Konferans sonunda Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç tarafından Yrd. Doç. Dr. Özcan Sezer ve Yrd. Doç. Dr. Şenay Işın'a teşekkür çiçeği ve hediyeler takdim edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BEÜ'de İnsan Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement