Beyazay Derneği Bulgaristan'da Düzce Standı Açtı - Son Dakika
Yerel

Beyazay Derneği Bulgaristan'da Düzce Standı Açtı

Beyazay Derneği Bulgaristan\'da Düzce Standı Açtı

Türkiye Beyazay Derneği'nin uluslar arası etkinlik programı çerçevesinde Düzce Şubesi Bulgaristan'da tanıtım standı açtı.

27.11.2013 13:11

Türkiye Beyazay Derneği'nin uluslar arası etkinlik programı çerçevesinde Düzce Şubesi Bulgaristan'da tanıtım standı açtı. Sofya'da 3 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliğe Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi katıldı.

Bu yıl 5.si düzenlenen Türkiye Beyazay Derneği Kurullar Toplantısı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, iki ülke arasında engelliler konusundaki dayanışma ve işbirliği konularını değerlendirmek üzere gerçekleşti. Kurullar toplantısı kapsamında ilk kez gerçekleşen "Türk - Bulgar Engelliler Dostluk Günü" kapsamında Türk ve Bulgar engelliler ile yetkiler bir araya geldi. NDK Konferans Merkezinde düzenlenen açılış törenine Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinden Elçi-Müsteşarı Mustafa Yurdakul, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Hasan Ademov, Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve yönetim kurulu üyeleri ile derneğin yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren 73 şubesinin başkanları katıldı.

Etkinliğe Düzce'den de Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi katıldı. Toplantı ile Türkiye ve Bulgaristan arasında her alanda gelişen işbirliğini engelliler alanına da taşımayı amaçlayan Türkiye Beyazay Derneği, engelliler konusundaki tecrübesinin yanı sıra Türkiye'nin ve insanımızın tanınması için kurduğu stantlarda, Türkiye'ye ait ürünleri ve tatları da sundu. Çok sayıda davetlinin ve yetkililerinin gezdiği standlarda Düzce'nin ürünleri de tanıtıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyazay Derneği Bulgaristan'da Düzce Standı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement