Beyşehir'de Ramazan Coşkusunu Taşra Mahallelerine Taşındı - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Ramazan Coşkusunu Taşra Mahallelerine Taşındı

Beyşehir\'de Ramazan Coşkusunu Taşra Mahallelerine Taşındı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi merkez ilçede yaşanan Ramazan coşkusunu köy iken mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine de taşıdı.

02.07.2014 09:45

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi merkez ilçede yaşanan Ramazan coşkusunu köy iken mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine de taşıdı.

Şehir merkezi dışında ilk iftar sofrası Karadiken Mahallesi'nde kuruldu. İftar sonrası organize edilen Ramazan etkinliği ise mahalle sakinlerine Ramazan ayının manevi atmosferini yaşattı.

Karadiken Mahallesi'ndeki iftar sofrasında Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu mahalle sakinleriyle birlikte orucunu açtı. İlçe protokolü, katılımcılara iftar sofrasında kendi elleriyle yemek servisi yaptı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, kent merkezi dışındaki farklı mahallelerde de Ramazan ayı boyunca hem iftar sofrası kurulacağını hem de ramazan etkinlikleri organize edileceğini söyledi. Özaltun, "Birlik beraberliği ve paylaşmayı güçlendirmek adına her gün iftar soframızla, ikram çeşmemizle ve ramazan etkinliklerimizle farklı bir mahallede vatandaşlarımızla beraber olmayı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Toplu iftar yemeğinde buluşan mahalle sakinlerine Beyşehir Belediyesi'nin Yürüyen İkram Çeşmesi'nden limonata ikramı yapıldı. Ramazan etkinlikleri programında ise kukla, illizyon, balon ve robot şov gösterileri mahalle sakinleri tarafından beğeniyle izlendi.

Karadiken Mahallesi Muhtarı Muhammet Tülek, iftar sofrasına konuk olan ilçe protokolüne ve organizasyonu gerçekleştirilen Beyşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Beyşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca merkez dışında belde ve köy iken mahalleye dönüşen 22 taşra mahallesinde belli bir program dahilinde sırayla iftar sofrası kuracağı ve ramazan etkinlikleri düzenleyeceği öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Ramazan Coşkusunu Taşra Mahallelerine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement