Bilecik'te Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Öğrencilerin Karne Sevinci

Bilecik\'te Öğrencilerin Karne Sevinci

Bilecik'te, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 36 bin 500 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

14.06.2013 15:25

Bilecik'te, ilkokul, ortaokul ve liselerde 36 bin 500 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Vali Halil İbrahim Akpınar, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla TOKİ İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, Bilecik'in, eğitim ve öğretimde iyi bir konumda bulunduğu belirterek, ilde 36 bin 500 öğrencinin karne aldığını söyledi.

Bilecik'in, eğitim öğretimde genel sorunları bulunmadığını ve eğitim altyapısı yönünden de Türkiye'de iyi düzeyde bulunduğunu belirten Akpınar, "Önümüzdeki dönemde merkez ve Bozüyük ilçesinde yapılacak olan okullarla eğitimle ilgili bütün problemlerimiz çözülmüş olacak" dedi.

Öğrencilerin karnelerini aldıktan sonra uzun değerlendirebilecekleri bir tatil sürecine girdiğini ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

"Tüm öğrencilerimize en güzel tatil geçirmelerini diliyorum. Velilere ufak bir tavsiyemiz olacak. Çocukların karnelerindeki notlar, onların sadece geçtiğimiz 7-8 aylık dönemdeki başarılarını ölçüyor, hayat boyu başarısı demek değil. Çok başarılı olan karneler bir müddet sonra başarısız hale gelebilir. Başarısız olan karnelerde yine bir müddet sonra da çok başarılı hale gelebilir. Bunun sayısız örnekleri var hayatımızda. Velilere düşen görev, başarılı olanları aşırıya kaçmamak şekilde ödüllendirmek, başarısız olanların da gönüllerini kırmadan destek vermeleridir. Eğitim sadece okulda öğretmenlerin vereceği, öğrencinin alacağı bir şey değil. Aile ve çevrenin katkısı da çok önemlidir. Anne-baba sadece karneye baktığı gün çocuğunun eğitimini hatırlarsa çok başarılı bir katkıda bulanamaz. Sürekli okulla öğretmenleriyle iletişim içerisinde olmalı. Çocuğunu geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışmalı."

Daha sonra, Akpınar, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Can, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımı sırasında öğrencilerin yanlarına oturan Akpınar, yaz tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını önerdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement