Bingöl'de 'İçme Suyu' Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de 'İçme Suyu' Sıkıntısı

Bingöl\'de \'İçme Suyu\' Sıkıntısı

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, Bingöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılayan ana depo vanalarının köylüler tarafından kapatıldığını ve Bingöl’ün 3 saat susuz kaldığını söyledi.

08.08.2014 10:53

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl'ün içme suyu ihtiyacını karşılayan ana depo vanalarının köylüler tarafından kapatıldığını ve Bingöl'ün 3 saat susuz kaldığını söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, Bingöl'de yaşanan içme suyu sıkıntısı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl'de yaşanan içme suyu sıkıntısının belediye ile bir ilgisinin bulunmadığını belirti.

Bölgedeki köylülerle yapılan görüşmeler sonucunda vanaların tekrar açılarak suyun şehre verildiğini kaydeden Barakazi, şöyle dedi:

"Bingöl'de yaşanan içme suyu kesintisiyle ilgili olarak arkadaşlarımız aradı ve suyun köylüler tarafından kesildiği bilgisini verdiler. Köylüler, belediyemizin Devecik Köyü'nde Kürük İsale Hattı'ndaki güvenliğimizden zorla deponun anahtarlarını aldılar. Deponun kapısını açan köylüler Bingöl'e gelen suyun vanasını kapatmışlar. Yaklaşık 3 saat civarında ana depodan şehre su verilemedi. Ben de  telefonla oradaki köylülerle konuştum. Belediyemizden ekipleri köye yönlendirdim. Öne sürülen gerekçe ise, belediyemizin ekiplerine İl Özel İdaresi köyümüz için kilitli parke taşı döşeme sözü vermişler, ancak yapmamışlar. Bizde köylülere şunu söyledik; Kilitli parke taşını İl Özel İdaresi'nin verip vermemesi noktasında belediyemizin suyunun kesilmesi noktasından bir ilişki yoktur dedik. Dolayısıyla bu doğru değil dedik. Biraz konuştuktan sonra köylüler ikna oldular ve suyumuzu tekrar şehre verdik. Su kesintisi belediyemizden kaynaklanmadı. O köylülerle bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için randevulaştık." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 'İçme Suyu' Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement