Bayburt Üniversitesinde Her Öğrenci Bir Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesinde Her Öğrenci Bir Fidan Dikti

Bayburt Üniversitesinde Her Öğrenci Bir Fidan Dikti

Bayburt Üniversitesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığının hayata geçirdiği 5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan Dikimi töreni gerçekleşti.

15.11.2013 19:00  Güncelleme: 19:49

Bayburt Üniversitesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "5 Milyon Üniversite Öğrenci İçin 5 Milyon Fidan Dikimi" töreni gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi yeni kampüs alanında gerçekleştirilen fidan dikimi törenine Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Bayburt Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal ve Bayburt Üniversitesi öğrenci kulüpleri ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Tozlu sarıçam fidanlarını kendi elleriyle dikti. Fidanları tek tek toprakla buluşturan Tozlu ağaç dikmenin çok güzel bir duygu olduğuna vurgu yaptı.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, fidan dikimi öncesinde konu ile ilgili açıklama yaptı. Gediklili; "Üniversiteleri ağaçlandırıyoruz kampanyası kapsamında her bir üniversite öğrencisi için bu lisans, yüksek lisans, doktora bütün öğrenciler için bir adet ağaç düşecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. Bayburt üniversitesi kampüsünde 1000 adet fidan dikilecek 4 bin 352 adet fidanda Sancaktepede ki hazırladığımız ağaçlandırma sahamız var orada dikeceğiz. Gediklili Bayburt'un coğrafi koşullarına da değinerek şunları dile getirdi: "Burası yağış bakımından çok az yağış alan bir bölgemiz, onun içinde yazın burada Nisan ayından itibaren hem çapasını yapıp hem de 15 günde veya ayda bir sulama yaparak buradaki ağaçların büyümesini sağlayacağız. Bir üniversite ormanı şeklinde burada güzel bir orman tesis edeceğiz".

Bayburt Üniversitesi öğrencileri projeye katılmalarından ötürü duydukları mutluluğu dile getirdi. Öğrenciler ağaç dikmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Okulumuzun ağaç dikme kampanyasına katıldık çok mutluyuz. Türkiye genelinde ağaç dikimi üniversitelerde başlamış bizde Bayburt Üniversitesi öğrencileri olarak bu ağaç kampanyasına katılmak istedik üniversitemiz bünyesindeki ağaç çalışmasını üniversitemizin sosyal tesislerinde gerçekleştirdik. Fidan dikmek çok güzel bir duygu insanı mutlu ediyor. Bu proje içinde olmaktan da çok mutlu olduk, inşallah bu böyle devam eder. Herkesin bir ağaç dikmesini bekliyoruz."

Fidan dikme töreni üniversite personeli ve öğrencilerin tüm fidanları toprakla buluşturmasının ardından son buldu. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesinde Her Öğrenci Bir Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement