Bitlis Eren Üniversitesi'nden Muhteşem Eser - Son Dakika
Yerel

Bitlis Eren Üniversitesi'nden Muhteşem Eser

Bitlis Eren Üniversitesi\'nden Muhteşem Eser

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın beklenen eseri “Gobu”stna’ın Gizemi” (Kıpçaklara Giden Yol) yayımlandı.

14.06.2016 13:48

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın beklenen eseri "Gobu"stna'ın Gizemi" (Kıpçaklara Giden Yol) yayımlandı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun takdimi ile başlayan, 704 sayfadan oluşan ve prestij eseri olarak basılan bu eser Türk diline, Türk tarihine, eski Türk kültür ve uygarlığına ışık tutacak son derece orijinal bilgileri, bulguları ve belgeleri (733 görseli/fotoğrafı, çizimi, tasarımı ve haritayı) ihtiva etmektedir. Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın "Ömür Kitabım" olarak nitelendirdiği eser, esas itibari ile bugün Azerbaycan Cumhuriyeti sınırları içinde kalan ve son derece önemli bir tarihi ve kültürel mekan olan Gobustan'ın adının nereden geldiğini, bu adın kökenini, yapısını, anlamını, Türkçeyle ve Türklerle/Kıpçaklarla ilgisini konu almaktadır.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru; "Uzun yılların alanda araştırma ve incelemelerine, bilgi ve birikimine dayanan bu eşsiz eserden dolayı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ı kutluyor ve eserin ilgililerine yararlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis Eren Üniversitesi'nden Muhteşem Eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement