Bozüyük Cumhuriyet Meydanı Kamulaştırma Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı Kamulaştırma Tartışmaları

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı Kamulaştırma Tartışmaları

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan basın açıklamasında, Cumhuriyet meydanında mükerrer kamulaştırılma yapıldığını iddia edildi.

05.03.2015 13:55

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan basın açıklamasında, Cumhuriyet meydanında mükerrer kamulaştırılma yapıldığını iddia edildi.

CHP Meclis Üyesi Coşkun Aksu tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın Cumhuriyet meydanının kamulaştırılmasıyla ilgili '40 Yıldır kamulaştırması yapılmamış ve resmi evraklarda halen vatandaşın tapulu yeri olarak görünen Cumhuriyet meydanımızın kamulaştırılması için 1 milyon lira para ödedik. Onlar önce 40 yıldır kamulaştırılmayan Cumhuriyet meydanının cevabını versinler' açıklaması hatırlatıldı. Aksu, açıklamasında, "Başkan Bakıcı, bu beyanları ile bizleri suçlayarak göreve çağırmıştır. Çağrı üzerine yaptığımız ayrıntılı incelemeler sonucunda; Cumhuriyet meydanında 24 Ekim 1975 tarih ve 299 sayılı Belediye Encümen kararı ile kamulaştırma yapıldığını, kamulaştırma bedellerinin Ziraat Bankası Bozüyük Şubesine 8 Mart 1976 tarihinde hak sahipleri adına yatırıldığını, böylece kamulaştırma işleminin kesinleştiğini tespit ettik. Cumhuriyet meydanında bulunan ve 40 yıl önce kamulaştırılması tamamlanan aynı taşınmazların, ne acıdır ki yeniden ve mükerrer olarak 8 Mayıs 2014 tarih 257 sayılı Belediye Encümen kararı ile kamulaştırıldığını ve sayın Belediye Başkanının açıklamaları ile bir milyon TL kamulaştırma bedeli ödendiğini tespit ettik. Sonuç olarak; sayın Belediye Başkanının açıklamalarında sözünü ettiği, 40 yıl önce kamulaştırılan bu taşınmazların, sadece tescil işlemlerini tamamlamak yerine, hiç kamulaştırma işlemi yapılmamış gibi yeniden bedel ödeyerek mükerrer kamulaştırma yapılması tüyü bitmemiş yetim hakkının nasıl korunduğunu gösteren bir skandaldır. İleri sürdüğümüz bu iddialarımızla ilgili tüm belgeler elimizde olup Belediye Başkanlığından skandal olay ile ilgili açıklama bekliyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Cumhuriyet Meydanı Kamulaştırma Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement