Buca CHP'de Birlik-Beraberlik Gecesi - Son Dakika
Yerel

Buca CHP'de Birlik-Beraberlik Gecesi

Buca CHP\'de Birlik-Beraberlik Gecesi

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın belediye personeli için düzenlediği yemeğe CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina da katıldı.

27.02.2014 11:09

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın belediye personeli için düzenlediği yemeğe CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina da katıldı. Başkan Tatı, Piriştina'yı, "30 Mart'ın Belediye Başkanı Levent Piriştina" diye konuşma yapmaya çağırdı.

Buca Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen gecede, Buca Belediye Başkanı birlikte çalıştığı birim müdürlerine plaket verdi, teşekkür etti. Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı buluşmaya CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina da konuk oldu. Belediye Başkanı Ercan Tatı, personelin ayakta alkışları ile konuşma yapmaya başlarken duygulandı. Tatı, demokrasinin gereği olarak seçime gidildiğini anımsattı, "Beni dün de yalnız bırakmadınız bugün de sizinleyim. Yarın da sizinle olacağım. Yaptıklarımızı da zaten ben yapmadım, siz yaptınız. Buca'nın ilklerini yaptık, yüzme havuzudur, kültür merkezidir, parklardır, pazarlardır. Cuma günü özellikle tüm arkadaşlarımı yüzme havuzumuzun açılışına bekliyorum. Tabi ki 30 Mart'ın Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı da bekliyoruz" dedi.

Başkan Ercan Tatı, aynı gün işçilerle toplu sözleşme imzalayacağını da açıklarken, şunları söyledi:

"Biz ki Türkiye'de işçimizin başına torba geçirmeyen ilk belediyeyiz. Siz ki böyle bir belediye başkanına sahip çıktınız ve çıkacaksınız, biz de gereği ne ise yapacağız. 5 yıl boyunca Buca'nın belediye başkanı olarak görevime devam ettim. Sizlere başkanlık yaptığım söylenemez çünkü ben bir abi olarak bir arkadaş olarak geliyorum. Eğer birlik ve beraberlik çatısı altında birbirimize tutunursak işte böyle bir tablo ortaya çıkar."

Buca'da uzun yıllar sonrasında iktidar olan CHP ile 19 Mayıs, 29 Ekim gibi ulusal günlerin büyük coşku ile kutlanmaya başladığını anlatan Başkan Ercan Tatı, "Karınları ağrıdı. CHP iktidar olduğu için ilk kez 1 mayıs işçi bayramı burada da kutlandı. CHP iktidar olduğu için ilk kez işçimize 1 mayıs ikramiyesi Buca'da konuldu. CHP iktidar oldu diye bunları yaptık diyen bir belediye başkanı yargılandı" diye konuştu. Başkan Ercan Tatı, bu süre içinde şeref ve namusu ile projelere imza atan yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina ise konuşmasında Başkan Ercan Tatı'ya teşekkür etti, "Bazı anlar konuşmayı çok güçleştirir. Salona girdiğimde şu hisse kapıldım. Göreve talip olmuş birisi olarak inşallah bu görevi başka bir yol arkadaşıma emanet ederken böyle ağırlanayım böyle uğurlanayım. Çok gururlu çok onurlu bir akşam" dedi. Piriştina, şöyle konuştu:

"Ben başkanıma bir toplantı da dedim ki; beş yılda Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliğini burada ortaya koyduğunuzun farkındayım. Biliyorsunuz ki belediyecilik, bir ekip işidir. Çok şanlısınız böyle bir ekibe sahipsiniz. Bugün başka bir şey gördüm ki; o ekip hala başkanımıza bu derece sıcak, bu derece sahip çıkıyor. Hepinize bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu süreçte sizlerden ricam, başkanımız işçilere sahip çıktı, torbayı başlarına geçirttirmedi. Şimdi siz bize sahip çıkın biz o torbayı AKP'nin başına geçirelim."

CHP Başkan adayı Leivent Piriştina, Buca'da CHP bayrağını yeniden dalgalandıracağını da kaydetti, şöyle devam etti:

"Şunu içtenlikle söylüyorum, belli değerler uğruna siyaset yapıyoruz, önceliklerimiz belli. Bizleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kente bakışını, ülkeye bakışını hassasiyetlerini çok iyi biliyorsunuz. Şahsım adına şunu bilmenizi isterim. Zaten ortak değerlerimiz ortak paydalarımız var, buralarda birleşiyoruz. Şunu asla unutmayın benim en önem verdiğim şey, bugüne gelinen noktada buraya emek vermiş kişilerdir. Onlarla ilişkim hayatım boyunca, görev dönemimde veya sonrasında devam edecektir. Bugün bu salondaki arkadaşlarım başta başkanım her zamanki siyasi nezaketi ile beni burada ağırladınız. Şunu bilmesini istiyorum, kendisi 30 Mart'ta bu görevi bana devredip beni bırakmaması gerektiğini ondan özellikle rica ettim. Burada tekrarlıyorum ki; sizde ona baskı yapın diye. 5 yıl boyunca ona çok ihtiyacım olacak. Bu bayrağı devir almak, bu yönetimi devir almak, bize devir edip bizi yalnız bırakmayın dedim. O gerçi söz verdi, sözünden dönmeyeceğini biliyorum ama kalabalık bir salonda söylüyorum ki biraz daha bağlayıcı olsun. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm Türkiye'de verdiği mücadeleyi biz Buca'mızda vereceğiz, bayrağı dalgalandıracağız. ve herkese göstereceğiz ki; 2015 genel seçimleri öncesi artık hem Buca'da tekrar, Cumhuriyet Halk Partisi zamanı, ülkede de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı zamanı gelmiştir. Huzurunda sayın başkanım ile yürüdüğümüz bu yolda verdiği destek için çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından yöneticilere plaket verildi. Daha sonra müzik eşliğinde Ercan Tatı ile Levent Piriştina halay çekti zeybek oynadı. CHP adayı Levent Piriştina Buca Belediyesi'nin çalışanlarına teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca CHP'de Birlik-Beraberlik Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement