Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı

Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş'ın katkıları ile yapımı tamamlanan Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi'nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti. 1100m2 alan üzerine 130 m2 tek katlı ve modern mimariye sahip olan aşevi, düğün, sünnet, hayır ve kışlık hazırlık gibi faaliyetleri rahatlıkla gerçekleştirebilecek bir ortak kullanım alanı olarak hizmet verecek. Açılış töreninde Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir ve bağışçı Kamil Daş'a teşekkür plaketleri takdim edildi.

23.10.2023 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş'ın katkıları ile yapımı tamamlanan, Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi'nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kuyumcu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan aşevinin açılışına Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1100m2 alan üzerine 130 m2 tek katlı ve modern mimariye sahip olarak 3,5 ay da yapılan aşevinde düğün, sünnet, hayır ve kışlık hazırlık gibi faaliyetleri rahatlıkla bu ortak kullanım alanında yapabilecek aynı zaman da gelenekleri yaşatarak, imeceyle birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşların özel günlerinde rahatça bir araya gelebileceği aşevi Kuyumcu Mahallesine kazandırıldı. Kurdele kesim öncesi açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir ile yaptığı görüşmelerden bahsederek, "Muhtarımız Tahsin Özdemir ile yaptığımız ilk görüşmelerde mahallemizin bir aşevi ihtiyacının olduğunu dile getirdi, biz de onun bu isteğine kayıtsız kalmayarak hemen çalışmalara başladık. İlk olarak ihale işlemlerini başlatarak süreci hızlandırmak istedik daha sonrasında ise bağışçımız Kamil Daş ile karşılıklı görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 800 bin TL 'lik bağış yapacağını bizlere belirtti. Bizler de üstümüze düşeni yaparak geri kalan bedel olan 1 milyon 411 bin 600 TL'yi Burhaniye Belediyesi olarak üstlenerek inşaat sürecine başladık. Çevre düzenlemesi dahil 98 gün içerisinde tamamladığımız ve maliyeti 2 milyon 211 bin 600 TL olan Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi'nin yapımında emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. Yapılan konuşma sonrasında Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Bağışçı Kamil Daş'a, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir ve Müteahhit Levent Oğuz İlhan'a teşekkür plaketlerini takdim ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement