Bursalılar, Bursa'nın Tüm Güzelliklerini Bilecek - Son Dakika
Yerel

Bursalılar, Bursa'nın Tüm Güzelliklerini Bilecek

Bursalılar, Bursa\'nın Tüm Güzelliklerini Bilecek

'Bir Derste Bursa' projesinin ilk dersine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı, projeyle birlikte Bursa'nın güzelliklerini Bursalıların tümüne tanıtacaklarını söyledi.

26.11.2012 13:36  Güncelleme: 13:45

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Bir Derste Bursa' projesinin ilk dersine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projeyle birlikte Bursa'nın tüm güzelliklerini Bursalıların tümüne tanıtacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı Bursa yapan tüm değerlerin etkin kurumlarla işbirliği içerisinde tanıtılmasını ve paylaşılmasını hedeflediği 'Bir Derste Bursa' projesinin ilk ayağı, 'İpek Böceği Tramvayının Doğuş Hikayesi' temasıyla Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde başladı. İlk derse katılarak, Bursa'da yürütülen Türkiye'nin ilk yerli tramvay çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin tüm güzelliklerini ve imkanlarını ortaya çıkartmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Başkan Altepe; Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Uludağ Üniversitesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bursa Tabip Odası, BESOB, DOSABSİAD, MÜSİAD Bursa Şubesi, Bursa Musiki Cemiyeti, Artı Sanat Derneği, Folklor Eğitim ve Araştırma Derneği, MESO ve BUSAT tarafından düzenlenen 'Bir Derste Bursa' projesinde konuşmacı olarak yer aldı. Başkan Altepe, kendisinin de mezun olduğu Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde disiplinli çalışmayı, ilkeli ve çalışkan olmayı, Türkiye için çok şeyler yapması gerektiğini öğrendiğini söyledi. Konuşmasında 'Bir Derste Bursa' projesine değinen Başkan Altepe, çalışmanın Bursa için her açıdan örnek olduğunu dile getirdi. Allah'ın her türlü nimeti Bursa'ya verdiğini, doğal güzelliklerinden tarihi eserlerine, coğrafi konumundan demografik yapısına kadar her türlü zenginliğin Bursa'da bulunduğunu belirten Başkan Altepe, şehrin güzellikleri ve zenginliklerini ortaya çıkartmak için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti. Şehirlerin ziynetlerinin öncelikle o şehirde yaşayanlar tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, Bursalıların Bursa'yı yeterince tanıması için 'Bir Derste Bursa' projesini başlattıklarını anlattı. Başkan Altepe, "Bursa her yönüyle güçlü bir kent ve bu kentin her yanı bir derse konu olabilecek potansiyele sahip. Uludağ'da 100'ün üzerinde manastır olduğunu pek kimse bilmiyor. Krater göllerine giden insan sayısı yüzde 1'i geçmez. Bursa'mızın değerlerinin farkına varılması bizim için önemli. Onun için öncelikle bulunduğumuz kentin kıymetlerini iyi tanımamız gerekiyor. 'Bir Derste Bursa' projesi, şehrin tüm artılarının Bursalılar tarafından bilinmesini sağlayacak, Bursa'nın önemini pekiştirecek eşsiz bir proje" dedi.

YERLİ TRAMVAY PROJESİ

Türkiye'nin yerli ilk tramvay üretim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, tramvay için hazırladıkları yol haritası izlendiği takdirde Türkiye'de her türlü üretimin yapılabileceğini dile getirdi. Altepe, "Bursa, İstanbul'dan sonra sanayinin en güçlü olduğu ikinci kent. İdealist ve hedefleri büyük olan bir toplumuz. 30-40 bin dolarlık Gayri Safi Milli hasılalara çıkmamız gerekiyor. Onun için de teknoloji yoğunluklu üretimler yapmamız, kendi araç ve gereçleri kendimiz üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Göreve gelir gelmez Bursa'nın kendi markalarını üreterek Türkiye'de öncü olma noktasında çalışma başlattıklarını hatırlatan Altepe, belediyenin yönlendirmesiyle Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihi başarıya imza attıklarını söyledi. Yerli tramvayın ardından çevre ve otopark sistemlerinde de benzer üretimler gerçekleştirdiklerini kaydeden Altepe, "Tüm bu üretimlerin çıkışı noktasında izlenen yol, Türkiye için örnek teşkil ediyor. Bu yol izlendiği takdirde Türkiye'de her şey üretebilir, kısa zamanda büyük hamleler yapabiliriz. Bunun öncülüğünü Bursa olarak yapmış olduk" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, sunumunun ardından okulun eski müdürlerden Orhan Savaşeri ve okulun eski öğretmenlerinden Nurettin Akbal'a çiçek verdi.

(YS)

26.11.2012 13: 10: 00

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursalılar, Bursa'nın Tüm Güzelliklerini Bilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement