Büyükşehir'in Halk İftarı Şereflikoçhisar'da - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'in Halk İftarı Şereflikoçhisar'da

Büyükşehir\'in Halk İftarı Şereflikoçhisar\'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir il sınırlarına yeni katılan Şereflikoçhisar’ın asfalt imalat alanlarına uzak olmasından dolayı Şereflikoçhisar’a Asfalt Üretim Tesisi kurulacağını belirterek “Şereflikoçhisar artık kendi asfaltını üretebilecek” dedi.

06.07.2014 10:08

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir il sınırlarına yeni katılan Şereflikoçhisar'ın asfalt imalat alanlarına uzak olmasından dolayı Şereflikoçhisar'a Asfalt Üretim Tesisi kurulacağını belirterek "Şereflikoçhisar artık kendi asfaltını üretebilecek" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen halk iftarları, Şereflikoçhisar'da binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Caddesi üzerinde kurulan devasa iftar sofrasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Ülker Güzel, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve binlerce Şereflikoçhisarlı konuk oldu.

On ayrı noktada yemek dağıtımı yapılan iftar yemeği programında, ilahiler ve semazen gösterileri vatandaşlar tarafından beğenildi.

"KOÇHİSAR ARTIK KENDİ ASFALTINI ÜRETEBİLECEK"

İftar programında bir konuşma yapan Başkan Gökçek, "Sevgili Şereflikoçhisarlılar Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Afiyet olsun, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz" sözleriyle konuşmasına başlayarak şunları söyledi:

"Seçimlerden önce sizlerden ricada bulunmuştum. Dedim ki hem Şereflikoçhisar'da hem de Büyükşehir'de bizleri tercih edin. Allah razı olsun bu görevinizi yaptınız. Hem Koçhisar'da hem de Büyükşehir'de belediyeyi bize teslim ettiniz. Bundan sonra görev Allah izin verirse bizim. Bizler de size hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız." Koçhisar'ın Büyükşehir'e yeni bağlandığını anlatan Gökçek, şöyle konuştu: "Daha önce bağlanan 9 ilçede ne varsa Allah'ın izniyle önümüzdeki 5 yıl içerisinde Şereflikoçhisar'ımızda da hepsi olacak. Şereflikoçhisar'a özel Asfalt Plenti kurduruyoruz. Allah izin verirse bayramdan sonra faaliyete geçireceğiz. Şereflikoçhisar, Ankara'ya 147 km oradan buraya asfalt getirmek zor. Artık Koçhisar'ın asfaltını burada üreteceğiz. Dolayısıyla hem Evren hem Koçhisar hem de Bala'nın bir kısmı buradaki Afsalt Plenti'nden beslenecek. Şereflikoçhisar artık kendi asfaltını üretebilecek. Böylece ne köylerimiz ne de şehrimizin içerisinde asfaltsız sokağımız kalmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN KOÇHİSAR'A PARK SÖZÜ

Şereflikoçhisar'ın Büyükşehir'e bağlı olmadığı zamanlarda bile desteklerini esirgemediklerini belirten Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen dönemde güzel parklar, bahçeler yaptık. Ama çok güzel bir parkı da Şereflikoçhisar Belediye Başkanımla birlikte Allah'ın izniyle yapacağız ve size hediye edeceğiz. Bunu da bu yıl içerisinde çalışmalarına başlayarak, önümüzdeki yıl içerisinde büyük bir alanda sizlerin hizmetine sunacağız."

Kırsal alanda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Köylerimizde özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili faaliyetlerimiz var. Hem Şereflikoçhisar'da hem de diğer ilçelerde çalışmalarımıza başladık. Bu yıl içinde inşallah meyvelerini birlikte görmeye başlayacağız. Gelecek Ramazan ayında Allah ömür verirse yine bir araya gelirsek neler yaptığımızı bir sefer daha konuşacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'in Halk İftarı Şereflikoçhisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement