Büyükşehir Samsunlulara Denizi Sevdirdi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Samsunlulara Denizi Sevdirdi

Büyükşehir Samsunlulara Denizi Sevdirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Su Ada Aquapark, Fener ve Mert Plajı 2015 yılında on binlerce Samsunluyu ağırladı.

21.10.2015 15:29

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Su Ada Aquapark, Fener ve Mert Plajı 2015 yılında on binlerce Samsunluyu ağırladı.

Samsun'un en güzel plajları arasında olan Fener ve Mert Plajı ile Su Ada Aquapark 2015 yılında da vatandaşın yoğun ilgisiyle sezonu kapattı. 10 yıl öncesine kadar sağlığa zararlı olduğu için denizden kaçan ve alternatif olarak şehir merkezinden uzak yerlere gitmek zorunda kalan Samsun halkı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda aldığı önlemlerle yeniden denizine kavuştu. Temiz ve berrak suyu, kaliteli hizmetiyle Samsun'da her kesimden vatandaşın hizmetinde olan tesislere sezon boyunca toplamda 86 bin 50 kişi geldi.

"MAVİ BAYRAK ÇOK YAKINDA"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Göreve ilk geldiğim 1999 yılında Samsun'da şehir merkezinde denize girmeyi bırakın insanlarımız deniz kıyısında yürümeye bile çekiniyordu. Çok şükür artık bugün çoluğumuzu çocuğumuzu alıp yürüme mesafesindeki plajlarımızda denizin tadını çıkartıyoruz. Büyük fedakarlıklarla yaptığımız ileri Biyolojik Atık Su Tesislerimiz sayesinde artık bir bardak kirli su bile denizlerimize akmıyor. En büyük hayallerimden birisi buydu. Şimdi ise bu cennet denizimize mavi bayrak alma zamanı geliyor. Samsun ve Samsunlular bunu hak ediyor. Mavi Bayraklı denize sahip olan bir Samsun çok yakında" diye konuştu.

Plaj ve düğün sezonun kapanmasıyla birlikte çeşitli yenileme ve düzenleme çalışmalarının başladığı tesislerde önümüzdeki sezon talebin daha da yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Kentin batı yakasında bulunan Fener Plajı 47 bin 979 kişiyi ağırlarken, doğu yakasında bulunan Mert Plajı'nı 22 bin 523 vatandaş ziyaret etti. 15 bin 548 kişi ise sıcak yaz aylarında serinlemek için Su Ada Aquapark'ı tercih etti. Su Ada Aquapark 2015 yılında 28 düğün törenine de ev sahipliği yaptı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Samsunlulara Denizi Sevdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement