Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş Açıklaması

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş Açıklaması

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitenin fiziki şartlarından sosyal faaliyetlerine, bilimsel projelerden akademik çalışmalarına kadar birçok konuda İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

09.11.2015 16:21

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitenin fiziki şartlarından sosyal faaliyetlerine, bilimsel projelerden akademik çalışmalarına kadar birçok konuda İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Uluyazı Kampüsü'ndeki fiziki çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Rektör Savaş, fakültelerin çevresinde peyzaj çalışmaları yapıldığını ve Üniversite kampüsünün üst kısmından geçen yolun tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.

Kampüse inşaa edilen caminin aynı anda 5 bin kişinin namaz kılabileceği büyüklükte olduğunu vurgulayan Savaş, kütüphane binasının da bitmek üzere olduğunu ve yapının kampüsün en prestijli binaları arasında yer aldığını belirtti.

ULUYAZI'YA KAMPÜS ÇARŞI YAPILACAK

Uluyazı Kampüsü'nün yeni bir şehir görünümünde olduğunun altını çizen Rektör Savaş, kurucu rektörlüğünü yaptığı üniversitenin hızlı gelişiminin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Stratejik planlarına uygun olarak inşa edilen yapılar arasında kreş ve kampüs çarşı gibi öğrencilerin ihtiyaçlarına çözüm olacak projeler de bulunduğunu anlatan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Kütüphanemiz en geç Şubat ayında bitecek. Diğer taraftan Edebiyat Fakültesi için yeni bir bina planlıyoruz. Bunların yanında kreş için girişimlerimiz oldu. Kreşimizin projesi hazır, lakin bunun için bütçemiz yok. Bunun için 2 farklı yerden söz aldık. Ayrıca yap-işlet-devret yöntemiyle Uluyazı'ya bir kampüs çarşı yapacağız. Fiziki anlamda bunlar kampüsümüzün vizyon projeleri arasında yer alacak" ifadelerini kullandı.

NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Karatekin Üniversitesi'nin bilimsel projelerde de Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Savaş, "Karatekin Üniversitesi'nin laboratuvarlar ülkenin en güçlü laboratuvarları arasında yer alıyor. Bu yüzden ülkenin önde gelen birçok üniversitesi bize tahlil gönderiyor. Bunun yanı sıra 20'den fazla üniversite ile laboratuvarları birlikte kullanmak için ortaklık anlaşması imzaladık. Bununla ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.

13 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde resmi rakamlara göre 13 bin 38 kayıtlı öğrenci bulunduğunu anlatan Savaş, öğrenci sayısının fiziki şartlarla orantılı olduğunu ifade etti. Büyürken düşünerek büyüdüklerini kaydeden Rektör Savaş, "Öğrenci sayımızı bu yıl 25-30 bin olabilirdi, lakin buna fiziki şartlar uygun değil. Öğrencilerin barınma sorunu var ve Çankırı henüz buna hazır değil. Bu konuda bu yıl Çankırı Valimiz başta olmak üzere birçok yetkili duyarlı davrandı ve yapılan yurtlarla sorun ortadan kaldırıldı" diye konuştu.

YAKLAŞIK 30'UN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ TOPLULUĞUMUZ AKTİF ÇALIŞIYOR

"Güler yüzlü üniversite" sloganıyla çıktıkları yolda üniversitede bulunan her öğrencinin görüşüne yer verdiklerini dile getiren Savaş, aktif şekilde çalışmalarını sürdüren 30 öğrenci topluluğunun tamamına destek verme gayretinde olduklarını söyledi.

YENİ DÖNEM İÇİN "YA NASİP" DEDİ

Görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala rektörlüğe yeniden aday olup olmayacağı tartışmalarına açıklık getiren Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, kanuna göre göreve atamayla gelen kurucu rektörlerin 2 dönem üst üste seçilme hakları olduğunu anlattı. "Yeniden adaylık düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Savaş şunları kaydetti: "Çalışma arkadaşlarım bu konuda ısrar ediyor. Aday olma hakkım var ama açıkçası çok yoruldum, şu anda kesin bir kararım yok. Bu konu sürekli gündeme geliyor ve "ne yapacaksınız" diye soruyorlar. ya nasip diyorum" şeklinde konuştu. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement