Çarşı Katlı Otoparkı Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Çarşı Katlı Otoparkı Açılıyor

Çarşı Katlı Otoparkı Açılıyor

Yalova'nın ilk katlı otoparkı 20 Mayısta törenle hizmete girecek.

14.05.2013 12:55

Yalova'nın ilk katlı otoparkı 20 Mayısta törenle hizmete girecek.

Yalova Belediyesi tarafından Zihni Üstünoğulları firmasına yaptırılan katlı otoparkların ilki 20 Mayıs Pazartesi günü törenle hizmete girecek. Açılış öncesinde İstanbul Caddesi'nde ki Çarşı Katlı Otopark'ını gezen Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, vatandaşlara daha rahat bir ulaşım imkanı sağlanacağını söyledi. Yalova'nın artık şehir kimliğine kavuştuğunu vurgulayan Yılmaz, "Valimiz ve başkanımızın katılacağı törenle burası hizmete girecek. İl tarihinde ilk kez pazar yerinde yapımı devam eden katlı otoparkla beraber 2 katlı otopark hizmete girecek. Bu bizim açımızdan bir milat. Bu, Yalova'da bundan sonra parklanma yasağı, bisiklet yollarının hayata geçeceği bir milat olacak. Daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi İstanbul Caddesi, Sefabey Caddesi, Mimar Sinan Caddesi'nin Sefabey, Cumhuriyet Caddesi arası, Cumhuriyet Caddesi'nin tamamı, Fatih Caddesi köprüsü, İsmet Acar Caddesi'nde ise tek taraflı olmak üzere park yasağı uygulamalarını başlatmış olacağız.

Araçlar caddelerde alışveriş için sadece 5 dakika durabilecek. Vatandaşlarımızın buna titizlikle uymalarını istiyoruz. Artık Yalova bir şehir kimliğine ulaşıyor. Bu şehir kimliğinde birtakım uygulamalar olması da doğaldır. Artık herkes şehir hayatında olması gereken prensiplere alışacak" dedi.

Otoparkın ücretinin ise belediye ve kullanıcı firma arasında yapılan protokolle belirli bir kurala oturtulduğunu dile getiren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, "20 Mayıs tarihinden itibaren parkımıza araç kabulüne başlanacak. Ücretlendirmede belediye ve işletmeci arasında yapılan bir protokolle netleştirildi. 2011 yılı belirlemesine göre 1 saate kadar 3 TL, 2 saate kadar 4 TL, 3 saate 5 TL şeklinde devam eden bir ücretlendirme tarifesi var. Ancak bu rakamlar 2013 yılında ÜFE endeksine göre güncellenecek" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşı Katlı Otoparkı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement