Çeşme'de Gençlik Koşusu - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de Gençlik Koşusu

Çeşme\'de Gençlik Koşusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Çeşme’de "Gençlik Koşusu" yapıldı.

17.05.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Çeşme'de "Gençlik Koşusu" yapıldı. Kutlamalar nedeniyle Aya Haralambos Kilisesi'nde de resim sergisi açıldı.

19 Mayıs kutlamaları kapsamında yapılan "Gençlik Koşusu"na genç kızlarda 20, genç erkeklerde de 50 öğrenci katıldı. Gençlik Koşusu'nda, genç kızlar 3 kilometre, genç erkekler ise 5 kilometre koşarak birbirleriyle yarıştı. Çeşme Devlet Hastanesi kavşağı yakınlarında başlayan Gençlik Koşusu, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yarışa katılan öğrencilerin tamamı finişe ulaşırken 1 kız öğrenci ile 2 erkek öğrenci fenalaşarak ambulans içinde tedavi edildi.

Gençlik Koşusu'nda genç kızlarda Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur İssi birinci, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Öztürkmen ikinci ve Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Cenger üçüncü oldular. Genç kızlar koşusunda takım olarak Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi birinci, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi ikinci ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi de üçüncülüğü elde etti.

Genç erkeklerde ise Özel Çeşme US Temel Lisesi öğrencisi Berlin Süllü birinci, Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi öğrencisi Ogün Duman ikinci, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Oktay Çakır üçüncü oldu. Takım olarak da Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi birinci, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi üçüncü olarak koşuyu tamamladılar.

Aya Haralambos Kilisesi'nde resim sergisi açıldı

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Çeşme çarşısındaki Aya Haralambos Kilisesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullar arasında açtığı resim yarışmasında dereceye giren resimler ve Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptıkları resimler sergilendi. Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Demet Albayrak, öğrencilerinin de yardımıyla, yıl boyunca yapılan resimleri, Aya Haralambos Kilisesi'ndeki panolara astı. Bugün açılan resim sergisi, 19 Mayıs Cuma günü akşam saatlerinde sona erecek. Sergi, gün boyu açık olacak.

Kutlamaların, gösteri ve gençlik konseri bölümü iptal

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cuma günü saat 09.30'da Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi önünden, bando eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması devam edecek. Tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür vekili Nuri Büyükateş'in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından sona erecek. Törenin, oratoryo, teakwondo ve jimnastik gösterileri ile aynı akşam gerçekleştirilecek gençlik konseri bölümü, Marmaris'teki trafik kazasında hayatını kaybeden 24 kişi nedeniyle iptal edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de Gençlik Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement