CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Kutlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Kutlu Açıklaması

CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Kutlu Açıklaması

"Savaş insanoğluna yapılacak en büyük zulümdür"

25.09.2013 10:53

CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, savaşın insanoğluna yapılacak en büyük zulüm olduğunu belirtti.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle masum çocukların ve kadınların öldüğü savaşların vicdan ve merhamet tanımadığını ifade etti.

Genellikle emperyalist ülkelerin başka ülkelerin toprak ve kaynaklarına göz dikmesi sonucu çıkan savaşların, yok yere milyonlarca insanın ölümüne ve asırlarca kardeş kavgasına sebep olduğunu vurgulayan  Kutlu, şunları kaydetti:

"Suriye savaşı olursa bilinmelidir ki özellikle ülkemizde ve ilimiz Hatay'da ekonomik çöküntüye sebep olacak, esnafa ve sanayiciye büyük darbe vuracaktır. Bunları düşünmeyen ya da düşünmek istemeyen AKP hükümeti halkına bile bile zarar vermek istemektedir. Savaşın kaybedenleri olur; fakat hiçbir zaman bir kazananı olmaz. Savaşlarda zarar gören maalesef her zaman halklardır. Olan hep kadınlara ve çocuklara olur. Savaş insanoğluna yapılacak en büyük zulümdür. Savaş gerekçesi ne olursa olsun bir cinayettir. Masum çocuk ve kadınların kanlarının akması, hayatlarının bitmesidir. Bunun içindir ki Suriye'ye girmek isteyen tüm ülkelerin halkları savaşa girmek istemiyor." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Kutlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement