CHP Başarısızlığın Nedenini Araştırıyor - Son Dakika
Yerel

CHP Başarısızlığın Nedenini Araştırıyor

CHP Başarısızlığın Nedenini Araştırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, yerel seçimlerde seçmenin oy değişimini tetikleyen nedenleri öğrenmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çalışmalar sonucunda il başkanımız ile birlikte bir rapor hazırlayarak genel merkeze götürüp, takdim edeceğiz” dedi.

07.04.2014 14:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, yerel seçimlerde seçmenin oy değişimini tetikleyen nedenleri öğrenmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Çalışmalar sonucunda il başkanımız ile birlikte bir rapor hazırlayarak genel merkeze götürüp, takdim edeceğiz" dedi.

Manisa'da Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özgür Özel ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Biz milletvekilleri olarak bugün Ankara'ya döneceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri olarak görevimize devam edeceğiz. Çok ciddi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Seçimin üzerinden 9 gün geçti. Her zaman hızlı yapılan analizler ve tahliller doğru sonuçları vermez. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yetişmiş ve tecrübe edinmiş arkadaşlarımız 9 gün içerisinde sanal ortamda birbirleriyle ilgili eleştiriler devam ediyor. Bunların hepsi doğaldır. Milletvekillerine ve örgüte düşen daha serin kanlı olmak, ilçelerdeki analizlerin seçimi kaybetme üzüntüsü içerisinde yapmamamız gerekir. Seçmen değişimleri ile ilgili, seçmenlerin oy değişimini tetikleyen nedenler ile ilgili bilimsel çalışmalar ile bir çalışma başlattık. Sonucun da da bununla ilgili de ilde bütün örgütü toplayarak yaptığımız analizde ilçe başkanın da milletvekiline kadar hangisinde bir aksaklık var ise orayı tamir etmekle ilgili fotoğrafın bütününü görmek istiyoruz. Biz milletvekillerinin de yönetici kadrolu olması hoş bir durum değil. Biz bilime inanıyorsak bu seçmenlerin neden değiştiğini nasıl olduğunu çağdaş teknolojiyi kullanarak yapacağımız araştırma sonucunda fotoğrafı görerek tahlilini birlikte yapacağız.

Çalışmalar sonucunda il başkanımız ile birlikte bir rapor hazırlayarak genel merkeze götürüp, takdim edeceğiz. Bu sonuçlardan biz memnun değiliz. Sonuçların neden olduğuyla ilgili de gerekli olan tartışmayı yapacağız" ifadelerini kullandı.

2014 yerel seçimlerinde eksikliğin ve sorumluluğun en az olduğunu savunan CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özgür Özel, "Tarihimizde ilk kez gece mitinglerinden ve yürüyüşlerinde üyelerimiz büyük bir inançla katkı sağladılar. Hiç kusur olmayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Ama sonuçta elbetteki kusuru olanlar var. O kusuru olanalar kimse bilimsel yöntemlerle ilçe ve il merkezinde danışma kurullarımızı toplayarak hem örgüt dışı araştırma kurullarından sandık sonrası seçmen davranış analizlerini alarak, vermemiş olan seçmenin hangi sebeplerden gittiğine yönelik devam edecek. Bunun sunucunda doğruyu bulacağız. Genel seçimlerdeki yerimiz bile bizi tatmin etmeyen bir yerdir. Eksikleri görüp yaraları saracağız. CHP'yi hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Sonuçların kendilerini mutlu etmediğini belirten CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Mutlu olamayışımızın nedenlerini araştırıp çözümler bulmamız gerekiyor. Örgütümüzü çalışma sisteminin herkesin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini en kısa sürede yapıp gelecek seçimlere en iyi şekilde hazırlanmalıyız" şeklinde konuştu.

Sonuçlarıyla olumsuz bir süreç yaşadıklarının altını çizen CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ise şunları kaydetti: "Bundan sonra bize düşen seçim sürecinin örgüt ve aday performansları açısından hem bizi etkileyen yan faktörlerin neler olduğunu ve yapılaması gerekenleri yapacak siyasi duruşa sahip ilçe örgütleri ve il örgütümüz vardır. Amacımız CHP'yi daha ileri taşımak. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok acil bu performansın daha üstünde bir performans ile sorumluluklarımız yerine getireceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Başarısızlığın Nedenini Araştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement