Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama - Son Dakika
Yerel

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama

Cilvegözü Sınır Kapısı\'ndaki Patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın ardından, sınır kapısında giriş çıkışlara izin verilmediği ve uzun araç kuyruklarının oluştuğu belirtildi.

12.02.2013 11:30

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın ardından, sınır kapısında giriş çıkışlara izin verilmediği ve uzun araç kuyruklarının oluştuğu belirtildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sınır kapısında üzücü bir olayın meydana geldiğini, sadece insani yardımları taşıyan tırların giriş çıkışına izin verilen kapının patlamanın ardından kapatıldığını bildirdi.

Kapıdan giriş çıkışa izin verilmediğini ifade eden Şanverdi, şöyle konuştu:

"Üzücü bir olay yaşandı ve çok sayıda kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Bu üzücü olayın ardından kapımız tır giriş çıkışına kapatıldı. Şuanda da patlamanın olduğu bölgede emniyet güçlerimiz ve olay yeri inceleme ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor. Savcılık kararıyla, insani yardım taşıyan tırlar dahil kapıdan giriş çıkışlara şuan için izin verilmiyor. Olay yerindeki incelemenin bitmesinin ardından Hatay Valiliği ile olay değerlendirilip kapının ne zaman insani yardımları taşıyan tırların giriş çıkışına izin verilmesine karar verilecek."

Olayın ardından Cilvegözü Sınır Kapısı önünde uzun kuyrukların oluşmaya başladığını dile getiren Şanverdi, şuan yaklaşık 600 tırın kapının önünde beklediğini kaydetti.

İnsani yardım taşıyan tırların bazılarında bozulacak gıda maddelerinin bulunduğuna dikkati çeken Şanverdi, bir an önce kapıdaki incelemelerin bitmesini ve kapının ulaşıma açılmasını beklediklerini söyledi.

Bu arada, uzun kuyrukların bulunduğu Cilvegözü Sınır Kapısı önünde Suriye'ye geçmek isteyen bazı Suriyelilerin de bekleyişini sürdürdüğü gözlendi.

Gümrüklü sahada geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, içerde olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Muhabir: İsmihan Özgüven - Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Tevfik Işık - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement