Deniz Feneri'nden Antalya'ya Gezici Giyim Mağazası - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri'nden Antalya'ya Gezici Giyim Mağazası

Deniz Feneri\'nden Antalya\'ya Gezici Giyim Mağazası

Deniz Feneri Derneği'nin giyim yardımları kapsamında uyguladığı 'Gezici Giyim Mağazası'nın 5.'si Antalya'da açıldı.

16.04.2012 17:50

Deniz Feneri Derneği'nin giyim yardımları kapsamında uyguladığı 'Gezici Giyim Mağazası'nın 5.'si Antalya'da açıldı.

Deniz Feneri Derneği, giyim yardımları kapsamında uyguladığı 'Gezici Giyim Mağazası' projesiyle ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye genelinde 5.'si mağazasını Antalya'da açan Deniz Feneri Derneği, daha önceden belirledikleri yardıma muhtaç kişilere ücretsiz olarak giyim, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri dağıtıyor.

Proje hakkında bilgi veren Deniz Feneri Derneği Başkan Yardımcısı Recep Koçak: "Deniz Feneri Gönüllüleri bizlere baş vuran aileleri tek tek evlerinde ziyaret ederek sosyal ve ekonomik durumları hakkında tespit yaptı. ve bu bilgiler doğrultusunda randevu sistemiyle aileleri buraya davet ediyoruz. Ailelerin, beğenilerine göre reyon görevlilerimiz yardımcı oluyor.

Bunun yanında Türkiye'de ilk defa bir yardım kuruluşu barkotlu sistemiyle yardım dağıtıyor. Reyondaki ürünlerim hepsi yeni ve barkotludur" dedi.

Barkot sistemi sayesinde hayır yapan, hayırseverlerin yardımlarının nerede olduğunu kolayca tespit edebildiğinin altını çizen Koçak, " 2011 yılında Türkiye genelinde 85 bin kişiye yardım dağıttık. Bunlardan 13 bin kişi Gezici Giyim Mağazamızdan yaralandı. Antalya'dan başvuru yapanların sayısı 5 bin 676, yardımları ulaştırdığımız kişi sayısı ise bugün itibariyle 3 bin 300'e ulaştı" açıklamasını yaptı.

Deniz Feneri Derneği hakkındaki haberlere de değinen Koçak " Bu tür haberler bizleri tanımamalarından kaynaklanıyor. 9 Nisan itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Almanya Deniz Feneri kapsamında yürütülen soruşturma tamamladı ve takipsizlik kararı verildi. 2007'den bu yana devam eden süreçte biz, bu dosyanın içinde bulunmadığımızı dile getirmiştik. Savcılığın bu kararı bizleri haklı çıkarttı. Almanya Deniz Feneri'nden Türkiye Deniz Feneri'ne 7 milyon 44 bin Euro'luk yardım geldi. Buda yardım kuruluşları arasında normal olan bir şeydir.

Ayrıca bu yardımlar İçişler Bakanlığı'nın denetiminde geçmiştir. Savcılıkta bu yaptığı incelemelerde bunun usülüne göre yapıldığını teyit etmiştir. Türkiye'de ilk defa bir yardım kuruluşu 2002'den buyana İSO 9001 kalite sistemiyle hizmet veriyor" ifadelerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri'nden Antalya'ya Gezici Giyim Mağazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement